Zpočátku opatrné utkání se rozjíždělo pomalu, na úvodní branku se tak čekalo až do závěru první třetiny, kdy využil Vlasák obrovské domácí hrubky a chladnokrevně otevřel skóre.

Elba ale vlétla do druhé části ve velkém stylu, nejprve vyrovnal po asistenci Soukupa Balcar, následně si ústecká ikona schovala gólový zápis pro sebe – 2:1. Jenže ve třetí části to byly opět Pardubice, které diktovaly tempo hry a vytvářely si také nebezpečné příležitosti. Ačkoliv mohli domácí přidat pojistku, ve 37. minutě přišel brejk Česáka, který doběhl vyhozený míček a z dorážky nakonec překonal Bandu.

STRHUJÍCÍ ZÁVĚR

Dramatická podívaná gradovala v závěrečných minutách. V čase 43:02 se dostali do vedení hosté, kteří byli možná v tu chvíli přesvědčeni, že střílí postupový gól. Jenže domácí si vzali oddechový čas, zatlačili Pardubice do obranného pásma a v obrovském tlaku si vytvořili jedinečnou šanci. Jeden z hostujících hráčů totiž úmyslně posunul branku a sudí nařídili trestné střílení.
Míček si postavil jeden z nejzkušenějších domácích hráčů Jan Štěpánek, položil si Stárka a parádní ranou pod břevno rozjásal domácí příznivce.

Prodloužení začalo zvláštně, domácí hráči se zpozdili asi o pět sekund při nástupu na hřiště, za což je rozhodčí nemilosrdně poslali do početní nevýhody, Elba ji však obětavým výkonem zvládla.

Working equitation na Bukově.
FOTO: Novou disciplínu přivezli na Bukov koňáci ze Rtyně nad Bílinou

A šance přišly na druhé straně, při dorážce Rudovského už diváci vstávali nadšením, jenže hosté nebezpečí zažehnali, stejně jako dorážku Gottfrieda. Vzápětí zafungovalo nedáš-dostaneš. Vlasák získal míček za brankou Ústí, vytočil se s ním na střed hřiště a ranou nad rameno Bandy odpálil postupovou radost Pardubic. Elba tak podruhé za sebou končí v rozhodujícím čtvrtfinálovém souboji, opět před vlastními diváky.

„Utkání rozhodl větší důraz a osobnosti Pardubic,“ hodnotil trenér Ústí Jaroslav Pavlík. „V prodloužení jsme mohli dát dva góly do prázdné brány, místo toho dostaneme zbytečný gól. Byli jsme hodně blízko, tenhle mančaft měl na to se probít mezi nejlepší čtyři. Sezóna má pro nás hořký konec,“ uzavřel smutně.

Cyklozávod Milada přilákal rekordní počet účastníků.
FOTO: Cyklozávod Milada přilákal rekordní počet účastníků

Pohádka týmu, který měl po letní obměně kádru za cíl především záchranu soutěže, tak nakonec happy end nemá, Ústí ztratilo vedení 2:0 na zápasy a senzace se nekoná…

Hokejbal, extraliga, čtvrtfinále, 5. zápas:
Elba Ústí n. L. - Autosklo Pardubice 3:4pp (0:1, 2:0, 1:2, -0:1p)
Branky a nahrávky: 16. Balcar (Soukup), 21. Soukup (Štěpánek, Balcar), 44. Štěpánek – 13. Bílý (Vlasák, Březina), 37. Česák, 44. Vlasák (Filip, Bílý), 49. Vlasák (Bílý, Březina).
Rozhodčí: Škrobák P., Škrobák M. Vyloučení: 7:5. Bez využití. Diváci: 250.
Elba Ústí: Banda(Rechtorik) – Balcar, Bím, Gottfried, Grus, Haken, Jirava, Kváš, Langthaler, Michajličenko, Peschout, Pilař, Poláček, Rudovský, Sedláček, Smolík, Soukup, Štěpánek, Uhlíř, Tomáš.
Konečný stav série: 2:3.