Celá soutěž je velice jednoduchá. Osm přihlášených týmů (Ústí nad Labem, Děčín, Ostrava, Kolín, Hradec Králové, USK Praha, Pardubice a Opava) vyšle do šesti hracích kol šest různých střelců. Ti budou střílet 30 sekund trestné hody (1 bod), 60 sekund trojky (3 body) a na závěr pět střel z půlky (5 bodů). Do každého kola musejí být nominováni jiní střelci. Jejich body se započítávají do týmového součtu, každému hráči se navíc počítá také individuální ranking.

Hraje se každou sobotu a středu vždy v 17.30, přímý přenos bude vysílat server TVCom či facebookový profil Kooperativa NBL. V posledním hracím týdnu bude na programu jedno finálové individuální kolo a jedno finálové týmové kolo. "Do týmového finále postoupí čtyři nejlepší týmy, které si zvolí po dvou střelcích. Do individuálního finále postoupí osm nejlepších hráčů bez ohledu na týmovou příslušnost," stojí v pravidlech soutěže.

Krom toho, že jde o unikátní projekt, který má částečně nahradit předčasně ukončenou sezónu a pobavit fanoušky, Česká basketbalová federace pomůže i boji proti pandemii koronaviru. "Před každým kolem si hráči tipnou, jakého výsledku dosáhnou. Ten, který bude nejblíže, získá pro svůj klub 10 000 Kč v základních kolech a 20 000 Kč ve finálových kolech. Peníze může klub použít ve svém okolí na jakýkoliv charitativní projekt bojující s epidemií," zveřejnil pořádající orgán.

PECKA VERSUS ŽIKLA

Severské duo vyslalo do prvního kola Ladislava Pecku (Ústí nad Labem) a Davida Žiklu (Děčín), dalšími soupeři jim budou Petr Sedmák (H. Králové), M. Kolář (Kolín), Š. Svoboda (Ostrava), J. Křivánek (USK), M. Svoboda (Pardubice) a M. Gniadek (Opava). Za ústecký klub by v dalších kolech měli jít Michal Šotnar a Pavel Houška, zbylá trojice se ještě bude losovat.

Z osmi hal se budou střídat živé přenosy, na své svěřence se podívá i kouč basketbalového Ústí Antonín Pištěcký. "Naživo asi ne, do haly chodím jen pokud je to nutné, ale na videu se určitě podívám. Buď v přímém přenosu, nebo zpětně," řekl Deníku.

Pokud vám tedy chybí basketbal, nebo se jen rádi podíváte na netradiční košíkářskou soutěž, nezapomeňte, že už dnes, ve středu 15. dubna, začíná v 17.30 první živý přenos.