To nejhorší je zažehnáno, poslední zápasy první poloviny druhé ligy se volejbalistům Chabařovic moc nepovedly, v domácích soubojích se Sokolovem si ale favorit konečně spravil náladu.

„Po zápasech na půdě prvních dvou celků jsme se dostali do krize, pomohl nám los a utkání se Sokolovem, který měl sérii porážek ještě delší než my," povídal blokař Slovanu Jan Kadraba.

Domácí prostředí Chabařovicím svědčilo, ačkoliv první set úvodního duelu získal soupeř ze západních Čech. „Nehráli jsme dobře, urvali jsme to bojovností v koncovkách setů. Druhý zápas už to byla naše hra," povídal Kadraba.

Od té chvíle bylo jasné, že už domácí stroj pomalu začíná rozjíždět a vracet se do starých kolejí. „Začalo se nám dařit a byli jsme zpátky na koni. Ačkoliv jsme lepili sestavu, jak se dalo, tak jsme to zvládli," pochvaloval si blokař Slovanu Chabařovice.

Nyní mají hráči téměř měsíc na to, aby se dali zdravotně do pořádku a připravili si na další druholigové boje. „Teď si dáme od volejbalu pauzu a 11. ledna vlétneme v boji o třetí místo na Jablonec," slíbil všem fanouškům Chabařovic Jan Kadraba.

Ženy Chabařovic budou mít přestávku ještě o týden delší, jejich víkendový domácí souboj s Rakovníkem byl totiž pro nedostatečný počet hostujících hráček odložen. Oba týmy se tak spolu utkají až 1. února.

Tým trenérky Marcely Bromové se ale i tak bez problémů udržel na vedoucí příčce tabulky, kde má sedmibodový náskok před druhým Mělníkem. Příští duely čekají na Chabařovice rovněž 11. ledna, kdy se utkají s Plzní.

2. liga mužů: Slovan Chabařovice – Sokolov 3:1 (-26, 21, 24, 23) a 3:0 (19, 18, 20).

Sestava Chabařovic: Stránský, Kadraba, Herych, Kučera, Klusoň, Černý, Chludil, Buchl, Pěkný.