Boxerská sága v hlavní roli s Lukášem Konečným, který se chystá na životní souboj s Rusem Zaurbekem Bajsangurovem o titul profesionálního mistra světa, nabrala další nečekaný zvrat.

Přestože už ruská média oznámila termín a místo (27. října v Kyjevě) konání titulového zápasu, nic z toho teď neplatí. Manažeři obou stájí totiž nakonec nepodepsali předjednanou smlouvu a o pořadateli očekávaného duelu tak rozhodne  dražba, ke které má dojít ve středu.

Proč z dohody sešlo? Důvody jsou prý dva. „Organizaci WBO se nelíbí termín, je to podle nich už hodně pozdě. Pak tak trochu cukli (manažeři Bajsangurovy ukrajinské stáje  bratří Kličků – pozn. aut.) s podmínkami, které nám původně nabídli. Proto můj manažer Ulf Steinforth smlouvu odmítl podepsat," vysvětlil v úterý na svém webu Konečný, kterého zastupuje německá stáj SES Boxing.

Třicetiletý šampion z Ústí nad Labem, který byl za určitých podmínek ochoten rozdat si to s Bajsangurovem na Ukrajině, věří, že nakonec bude moct boxovat doma, což by byla jeho velká výhoda.

„Je to teď hodně hektické, pro nás je ale dobrý fakt, že máme reálnou šanci v dražbě uspět. Vidím to tak padesát na padesát," poznamenal Konečný. „Více budu vědět ve středu. Každopádně máme za sebou jednání se zástupci jedné české celostátní televize a i když není nic podepsané, tak jsme domluveni, že budou zápas vysílat a že jej budou mediálně podporovat."

Bez ohledu na to, jak dopadne  aukce, je jasné, že zápas se uskuteční dříve než bylo původně dojednáno. „Nejpozdější datum pro konání zápasu určila WBO na 5. října," doplnil Konečný.

V případě úspěchu Konečného stáje v dražbě by se galavečer s největší pravděpodobností konal v Brně, kde dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa porazil Francouze Salima Larbiho, stal se prozatimním světovým šampionem a získal právo utkat se s Bajsangurovem o „velký" titul. Konečný měl s Rusem boxovat už v březnu, ale soupeř se zranil a duel byl zrušen.