„V Ústí se nikdy o tři tituly v rámci jednoho večera neboxovalo," prozradil bývalý mistr světa v boxu Lukáš Konečný, jehož stáj SES Team Czech Republic akci spolupořádá.

A na koho se vlastně diváci mohou těšit? Tušíte správně, hlavně na dosud neporažené krásky z jeho stáje – Fabianu Bytyqi a Lucii Sedláčkovou, které budou hájit své tituly, jež vybojovaly 5. března v Plzni.

Sedláčková vstoupí mezi provazy jako mistryně Evropy WBO v pérové váze, blondýnka Bytyqi coby juniorská šampionka WBC 
v mini-muší váze. „Moc se na zápas těším. Budu se snažit obhájit titul a doufám, že se všichni uvidíme na Slunetě," pozvala na galavečer Fabiana Bytyqi, přezdívaná Andělská pěst.

TRÉNUJÍ DVAKRÁT DENNĚ

V přípravě jsou boxerky prakticky nonstop. „Trénujeme dvakrát denně. Na zápas se těším, je to pro mě obrovská motivace," vyznala se Lucie Sedláčková, rodačka z Děčína, která v současnosti žije v Ústí nad Labem.

Posledním do party bude bijec Štěpán Horváth, který bude na severu Čech obhajovat titul mistra Evropy WBO v lehké střední váze. Jména svých soupeřů ale zatím držitelé mistrovských pásů neznají.

„Pro všechny aktéry večera máme rozjednané a téměř potvrzené soupeře, zatím ale nemají podepsané smlouvy, takže jména zveřejnit nemůžeme," vysvětlil Konečný.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ ZÁPASY

Kromě tří titulových bitev se diváci mohou těšit i na další zajímavé souboje. V ringu se představí i dosud neporažený bratr Fabiany Sebastian Bytyqi, Josef Zahradník či mezi profíky debutující Horváthův bratr Jakub.

„SES Boxing bude reprezentovat Adam Deines, který naposledy remizoval s Karlem Hořejškem. Teď jim plánujeme odvetu. K vidění tak bude sedm zápasů a zvažujeme i osmý. Nechceme ale, aby to bylo příliš dlouhé, dá se očekávat, že titulové zápasy nebudou jednoduché," tuší Lukáš Konečný.

Celá akce se podle něj rodila velmi rychle. „Všichni jsme byli spokojení s tím, jak se povedl galavečer v Plzni a chtěli jsme na to navázat. Německé SES Boxing i plzeňskému Qwertu (další pořadatelé akce) se to moc líbilo a rozhodli jsme se ve spolupráci pokračovat. Bylo ale málo času na přípravu, definitivní rozhodnutí padlo až na konci minulého týdne," prozradil.

NAVÁZAT NA PLZEŇ

„Stáj SES je velmi šťastná za spolupráci s Qwert Boxing, v Plzni se nám povedl dobrý začátek a teď na tom chceme stavět. Jsme samozřejmě rádi i za spolupráci s Lukášem Konečným, který se díky nám dostal k titulu mistra světa a proto je pro nás příjemné pokračovat s ním jako s trenérem, navíc v jeho městě. Doufám, že brzy budeme všichni společně sedět se třemi mistry světa," řekl Benny Blanko, zástupce stáje SES Boxing.

„Věřím, že touto akcí pozvedneme český profesionální box," dodal Konečný s tím, že vstupenky budou k mání za přibližně 250 Kč.