Základní část ukončíte sobotním domácím zápasem proti Beskydsku vašeho extrenéra Jakuba Salona. Těšíte se?
Oba týmy mají o co hrát. Nás ještě může na pátém místě přeskočit Ostrava, my k udržení pozic potřebujeme jakékoliv vítězství. Pokud se nám to nepovede, budeme muset čekat. Jakub se vrací na domácí palubovku, ale my to máme ve svých rukou a pořadí můžeme ovlivnit. Také soupeři ale půjde o pozice do předkola play off a případnou výhodu domácího prostředí v něm.

Doma hraje i zmiňovaná konkurenční Ostrava, která hostí pražské Lvi a vás může po úspěchu v dohrávce za určitých okolností na páté pozici přeskočit…
Bohužel ale její soupeř Praha nemá žádnou tabulkovou motivaci se posunout na třetí nebo spadnout na páté. Uvidíme, s jakým kádrem do Ostravy Lvi pojedou a jestli si budou vybírat soupeře pro play off a třeba nasadí mladé hráče. V každém případě horší než šestí být nemůžeme a přímý postup do play off máme jasný. O tom se nám před sezonou ani nesnilo a už teď můžeme považovat sezonu za úspěšnou.

Budete v plné síle?
Opět trošku se zády laboruje univerzál Filip Kramar, který dál není optimální. I kvůli tomu jsme ale angažovali Šmídla a máme varianty. Hraje se v sobotu od pěti hodin, tak snad se nic po zdravotní stránce do té doby nezmění. Opět to bude v hale bez diváků, to nezmění ani případná úprava nouzového stavu. Pandemická opatření budeme dál dodržovat a čekat na případné další oficiální pokyny. Příznivci mohou sledovat online přes stránky klubu nebo svazu na internetové televizi.

V play off zřejmě potkáte Lvi Praha nebo Duklu Liberec, ani jeden soupeř nebude zdaleka, ale ani snadný protivník…
My nespekulujeme, koho chceme a koho ne. Půjde o vysokou hru, postup mezi elitní čtyřku a tam už si vybírat nemůžete. Potřebujeme porazit Beskydsko a co bude dál, to se uvidí.

A blíží se i vyvrcholení Českého poháru.
Final 8 se má hrát od 19. - 21. února. Budou tam tréninky a pondělní televizní finále. Je otázka, zda se při současném zpřísňování v určitých okresech bude opravdu hrát v Karlových Varech. To teď ale neřešíme. Chceme se koncentrovat na extraligu.