Skvělý závod poskytl i dramatickou zápletku, když si několik kluků prodloužilo trať. „Běželi jsme jako první, odbočili správně podle šipky, ale nějaký pán nás poslal na druhou stranu," tvrdil dvanáctiletý Marek Prokeš. Určitě to nebylo schválně!

Výsledky
2,5 km, ženy nad 40 let
Zuzana Rusínová, 12.04, Ústí nad Labem

2,5 km, muži nad 40 let
Jiří Růžička, 09.36, Ústí nad Labem

7 km, muži do 40 let
Lukáš Bureš, 24.22, Děčín

7 km, muži nad 40 let
Jiří Procházka, 25.31, Děčín

7 km, ženy do 40 let
Renata Vajrychová, 27.58, Ostrava

Nával na startu

Velký zájem překvapil pořadatele. „ V loňském roce tu bylo 130 sportovců, dnes 250. Vytvořila se dlouhá fronta u registrace, proto se start opozdil o třicet minut, ale nikdo si nestěžoval. Novou kategorií byli pejskaři. V každé kategorii se hodnotily výsledky přespolních a zvlášť domorodců. Největší potlesk měli v cíli ti nejmenší," vysvětlovala Petra Fiklíková.

Startovní číslo tentokrát nepožadoval Jirka Vlček z Povrlů, šetří síly na maraton ve Stromovce. Zastoupila jej šikovná dcera a byla na bedně.

Hrdinkou dne byla však Zuzana Rusínová z Ústí nad Labem. V sobotu se zúčastnila extrémního závodu trojic na Bouřňáku, který je považován za nejtěžší na severu Čech. „Krušnohorský Everest je dvanáctihodinový závod na sjezdovce v Mikulově. Startovalo 47 družstev, my jsme byli třetí. Sjezdovku jsme vyběhli pětatřicetkrát. Jsem dost unavená, proto poběžím pouze 2,5 km," konstatovala pohledná učitelka. Svou věkovou kategorii vyhrála.

Další zajímavou sportovní celebritou na startu byla Veronika Vágnerová. „Nepoběžím, mám lehčí zdravotní problémy. Milešovka mi dala zabrat. Pozvánku na můj půlmaraton a maraton v Olšinkách však musím všem osobně připomenout," vysvětlovala s úsměvem.

Vyhlášení výsledků trvalo poměrně dlouho, na stupních vítězů se vystřídalo 36 spokojených borců. Gulášek chutnal všem, odpolední sluníčko potěšilo starostu i řadu dokumentaristů.