Totálně překopaný tým ústeckých volejbalistů má za sebou první halovou prověrku. A prošel jí se ctí!

„Individuální výkony mě nezklamaly, u většiny hráčů byly velice dobré," liboval si trenér a šéf ústeckého SKV Miroslav Přikryl, který platí za uznávaného odborníka.

Severočeši uhráli v Liberci jednu výhru 2:1 nad Karlovarskem, Benátkám podlehli 1:2 a pozdějším vítězům z Dukly 0:3. „Přišlo sedm nových nebo staronových hráčů a tohle byl první turnaj bez systematické přípravy," upozornil Přikryl, který získal nahrávače Sobka, univerzála Šulavu či navrátilce smečaře Salona a blokaře Trýznu „Dali jsme si za úkol odhalit nedostatky, které se dají do startu ligy odstraňovat. Objevovaly se technické drobnosti, které pramenily z nesouhry jak v útoku, tak v organizaci obrany. Máme něco přes měsíc, abychom na tom zapracovali."

Loni Ústečany tlačila bota na útoku z kůlu. Tenhle problém by už ale měl podle Přikryla odpadnout. „Ukazuje se, že díky hráčům, kteří v létě přišli, bychom mohli být v útoku údernější než loni."

Přikryl nevyloučil, že by mohl tým ještě někdo další posílit. „Trápí nás post druhého nahrávače. To se projevilo během turnaje. Nahrávač Sobko měl problémy s kolenem a bylo vidět, že bez druhého nahrávače to neumíme řešit. Druhý nahrávač nám prostě chybí," ví Přikryl, kterému odmítl návrat do Ústí Kupilík. „Nějaká jednání probíhají, je to stále otevřené. Na ostatních postech není velký problém."

Šéf klubu se stále snaží angažovat nového kouče. Dvořák odešel do Příbrami a vytížený Přikryl sám na vše nestačí. „Já jsem časově zaneprázdněný a není to ideální stav. Ještě se pokusím tenhle problém vyřešit. Ideální by bylo, kdyby se našel nějaký veterán z Ústí, který by měl zkušenosti se špičkovým volejbalem, ale moc takových lidí tady už není. Na turnaji v Liberci jsme vedli nějaká jednání, ale zatím to nedopadlo."

Ať už bude sedět na ústecké lavičce kdokoliv, Přikryl doufá, že se jeho tým konečně probije do vyřazovacích bojů. „To by bylo příjemné. Je to můj tajný cíl," svěřil se. „Zatím nechci vyhlašovat cíle, protože ještě neznám sílu všech soupeřů. Ale určitě nechceme předvádět boje o záchranu. To by mě hodně zklamalo, kdybychom až takhle klesli."