„Původně jsme měli kapacitu 300 lidí, ale za 25 dní jsme měli vyprodáno. Po dohodě s městem Ústí a Palivovým kombinátem jsme se domluvili na rozšíření,“ vysvětlil hlavní pořadatel Michal Neustupa.

Na běžce čekají tři trasy, poběží se pět a deset kilometrů i půlmaraton. Pro nejmenší účastníky jsou připraveny dětské běhy. Patnáct nejlepších mužů a žen v každém běhu se může těšit na limitovanou sérii medailí z porcelánky v Dubí. „Ostatní závodníci dostanou dřevěné medaile s logem závodu,“ doplnil Neustupa s tím, že právě na podobě medailí se mohli lidé sami podílet na Facebooku.

SNAŽÍ SE JIM VYJÍT VSTŘÍC

„Chceme, aby lidé tvořili Milada Run společně s námi. Nejsme komerční závod, není to o nás. Komunikujeme se závodníky a snažíme se jim vyjít vstříc,“ říká pořadatel a vysvětluje, proč jezero Milada. „Má obrovský potenciál. Chceme lidem představit místní krajinu a rekultivovanou oblast. Nechtěli jsme jít do města a do ulic. Tam už je závodů dost.“

První ročník běhu, který získal záštitu hejtmana Oldřicha Bubeníčka, by neměl být posledním. „Chceme z něj udělat tradici, s partnery podepisujeme dlouhodobé smlouvy. Jedná se o středně velký rodinný běh, účastníkům nabídneme řadu věcí, které mají i na velkých závodech, jako startovní čísla s čipem a jménem, úschovnu věcí nebo šatny. V neposlední řadě pak trička a medaile, jejichž podobu si mohli lidé sami určit.“

STÁLE SE MŮŽETE REGISTROVAT

Na místě bude s organizací závodu pomáhat až padesát dobrovolníků a brigádníků. Akce je součástí zahájení letní sezony „Víkend na Miladě.“ Přihlásit se můžete na webu: miladarun.cz až do 30. května, startovné vyjde na 350 korun. „Kdo to nestihne, může se pak v sobotu i neděli zaregistrovat přímo na místě,“ dodal Neustupa.

Vyhrajte startovné: Kolik km má nejdelší trať Milada Run? Správné odpovědi zasílejte společně se svým telefonem na e-mail: pavel.pribyl@denik.cz nejpozději do 25.5. Čtveřici vylosovaných výherců, která obdrží startovné zdarma, budeme kontaktovat 26.5.