Trasa měřila 17,5 km a vyžadovala od všech účastníků dobrou fyzičku a pevnou vůli ve finále. Mezi muži vyhrál Petr Cmunt (TT Cyklorenova) časem 1:20:08, nejrychlejší ženou byla Denisa Barnetová (KUS Jablonec nad 0rlicí) v čase 1:30:52.

„V loňském roce bylo 190 startujících, letos už to bylo přes dvě stovky. Pořadatelem závodu je AKZO TSČ ČR Teplice hrad Doubravka Sportovní oddíl Spona Teplice. Traťový rekord vytvořil v roce 2011 Dalibor Slovák časem 1:15:25, ale dobrých běžců tu je dnes hodně. Uvidíme. Ceny obdrží nejen vítězové jednotlivých kategorií, ale i nejmladší a nejstarší účastník závodu. Počasí nám přeje, tak hurá všichni na kopec," prohlásil Martin Richter. Na startu byl i zkušený Jirka Vlček z Povrlů, Josef Procházka z Děčína, Rudolf Stehlík z Tisé a několik Ústečáků. Mezi startujícími byly i dvě milovnice koní.

„Jasně, jezdíme parkury, často startujeme na Bukově. Běháme hlavně pro zábavu a potřebnou kondici. Milešovka nahání hrůzu, závěrečné převýšení 390 metrů na 2,5 kilometru položí i zkušenější běžce. Rozhodne opět vůle a pokřik diváků," říká Blanka Vajrychová a její sestra Renata souhlasí. Obě jezdí parkur za JK Roudníky.

Jako první byl pod rozhlednou osmnáctiletý běžec v oranžovém tričku Petr Cmunt s číslem 222. Po převzetí poháru se přiznal, že běhá od svých deseti let a v poslední době se zaměřuje na duatlony.

Naopak zklamání nezastírala známá ústecká kráska. „Na jednom místě bylo pěkné bahno, tam někde jsem špatně odbočila a přidala jsem si asi 800 metrů. Ztrátu jsem už nedohnala," popsala Zuzana Rusínová. Její kamarádka Veronika Vágnerová byla ve své kategorii na bedně, porazila ji pouze ta nejlepší, Denisa Barnetová.

Jirka Vlček (192) nakonec v kategorii nad 40 let obsadil pěkné páté místo, jeho specialitou jsou však maratony. Sestry Vajrychovy braly ceny nejen v individuální soutěži, ale i v družstvech. Na stole bylo vystaveno deset krásných dortů. Každý reprezentoval jeden ročník s marcipánovým časem vítěze. Závěr akce patřil opět Martinu Richterovi, který chválil, chválil a chválil.