Předseda OSHb Lukáš Vacek předal mužstvu dva ohromné poháry, fotografování mladých hvězd nebralo konce.

"Kluci z Letohradu vyhráli základní část extraligy MD ČR, pro finále to byl skvělý soupeř. Všechna tři utkání byla vyrovnaná (2:1, 4:3 na nájezdy, 4:3 po prodloužení). Celkový stav 3:0 na utkání pro naše hokejbalisty asi nikdo nečekal. Pochvalu zasluhují všichni. Brankář Řehoř se překonával, mužstvo prokázalo neskutečnou soudržnost, diváci byli skvělí," konstatoval rozesmátý trenér.

Rozhodující třetí utkání se muselo líbit. První třetina skončila 1:1. Ve druhé třetině se soupeř v modrých dresech pěkně tlačil do gólu a červený míček byl častěji na jejich hokejkách. Do třetí třetiny nastupovali domácí pod tlakem, prohrávali 1:2 a diváci z Letohradu už mluvili o nedělním utkání. Ústečané však vyslyšeli hlasitého bubeníka, který nabádal ke klidu a vyrovnali skóre na 3:3. Prodlužovalo se.

Vítězný gól dal do prázdné branky po hezké akci mladý Řídel. Všichni hráči Elby naskákali na střelce, zastavil se čas. Sympatické bylo ale i počínání poražených, kluci férově uznali porážku a do šaten odcházeli se vztyčenými hlavami. "Je to samozřejmě velký úspěch pro klub, krásný pohár bude připomínat tuhle partu kluků, která hokejbal opravdu umí," ocenil práci celého kolektivu vedoucí mužstva Tomáš Laibl.

Elba DDM Ústí - SK OEZ Tesla Letohrad  - 4:3 po prodloužení (1:1,0:1,2:1 - 1:0)

Branky: Patzelt, Sedláček, Staněk, Řídel -  2x Švanda, Doležal

Sestava vítězů - Mistrů republiky: Sestava Elby: Celner, Řehoř – Sedláček, Kuziv, Kotlář, Kolář, Cícha, Baránek, Bednář, Řídel – Andres, Červinka, Dušek, Fujera, Hedel, Hladiš, Navarra, Prokop, Staněk, Vacek, Vrábel, Patzelt.

Zpracoval Miroslav Vlach