Dobrou prací s mládeží se mohou pochlubit trenéři Jiří Liška a Daniela Vrublová z ústeckého oddílu Kickbox Fox. Jejich mladí svěřenci přivezli z nedávného mistrovství České republiky kickboxu v Praze Lipencích zlaté medaile.

Jak uvedla trenérka Daniela Vrublová, Ondřej Puc v kategorii pointfinting 37 kg a 42 kg získal zlaté medaile a v týmech stříbro. Pavel Horvát v kategorii light contact 28 kg získal zlato," řekla trenérka Vrublová.

Staršímu z medailistů Ondřeji Pucovi je dvanáct let a už to ve svém věku dotáhl do reprezentace České republiky. „Ke kickboxu jsem se dostal přes karate. Už mě moc nebavilo a chtěl jsem dělat tvrdší bojový sport, tak jsem se začal věnovat kickboxu. Mám velkou radost z medailí," uvedl mladý závodník Puc.

Jeho snem je dostat se v dospělosti do top desítky na světě. „Kickboxu bych se chtěl věnovat i v dospělosti. Jsem rád, že už ve svém věku mohu reprezentovat Českou republiku," dodal Ondřej Puc.

Jeho oddílovému kolegovi Pavlu Horvátovi je deset let a úspěch na mistrovství České republiky ho také hodně potěšil. „Vyhrál jsem díky trenérovi. Než jsem přišel do Kickboxu Fox, tak jsem dělal kickbox v Chabařovicích. Určitě bych se chtěl tomuto bojovému sportu věnovat i jako dospělý," řekl Pavel Horvát.

Trenéři na něj prozradili, že i on má našlápnuto do reprezentace České republiky a může tak zviditelnit i Ústí.

Kickbox je bojový sport, ve kterém se využívají k porážce soupeře kopy z tradičních bojových umění a boxerské údery. Bojovníci mají ochranné vybavení, jako je chránič zubů a třísel, bandáže a rukavice, chrániče holení a nártů.