Kiks s Brnem by je stál zatraceně draho. „My dnes prohrát, tak pravděpodobně opouštíme boj o A1," ulevil si trenér basketbalistů Ústí Antonín Pištěcký poté, co jeho Pandy s odřenýma ušima udolaly Brno. „Vyhrál šťastnější tým a my tak pořád žijeme."

Severočeši mají po domácí vydřené výhře 85:83 stejně bodů jako šestý USK Praha, a stále tak živí naději na postup do elitní šestky. Do konce základní části zbývají tři zápasy. Ústí si to tak rozdá s Pražany o postup v předposledním kole na domácí palubovce.

Sluneta očekávala s Brnem povinné vítězství, jenže už od začátku utkání to bylo velké trápení. Výsledek pak honila až v posledních sekundách. „My jsme si ten zápas udělali těžký už na začátku. Na Brno jsme se připravovali dost dlouho, nicméně jsme do zápasu vstoupili šíleně. Dovolili jsme soupeři 26 bodů, dovolili jsme, aby si hráči ze základní rotace začali věřit, a to se s námi táhlo celý zápas," bědoval trenér Pištěcký. „Dnes jsem spokojený pouze s druhou čtvrtinou. Jinak naše předváděná obrana nebyla dobrá, byla tam hloupá rozhodnutí, spousta snadných košů, a bohužel v útoku jsme paradoxně dávali těžké střely. Ale otevřené střely ne, což je pro mě nepochopitelné. Zaplaťpánbůh že jsme vyhráli," oddechl si.

Zápas nakonec rozhodl uzdravený rozehrávač Michal Šotnar, který trefil vítězný koš a v závěru přidal i důležitou trojku. Muž zápasu přiznal, že Pandy soupeře podvědomě podcenily. „Tohle se nám už stalo v poháru v Litoměřicích… Věděli jsme, že Brno není v pohodě, měli jsme to v hlavách a mysleli si, že to půjde samo a že vyhrajeme o dvacet. To se ale nestalo. Kdybychom na ně hned vlítli, tak by složili zbraně a zápas by byl jednodušší," měl jasno osmibodový rozehrávač. Další víkend jede Ústí do Jindřichova Hradce.