Kolem deváté dopoledne vyběhly na vyznačenou trať děti, přesně v deset je následovali dospěláci.

VRÁTIL PROCHÁZKOVI PORÁŽKU

„Včera jsem běžel šestku v Hostěnicích a porazil mě pouze Pepa Procházka. Dnes bych mu to chtěl vrátit, ale bude to těžké. Neznám povrch trati, prý se běží částečně po břehu jezera, kde je ostrý štěrk. Přijela se mnu i maminka, tak se budu snažit ještě víc," prohlásil před závodem dvacetiletý Zdeněk Pinc z MMB Třebenice a hned pozdravil dalšího soupeře Petra Zudu ze Všebořic, který také toužil po bedně.

Za necelých pětatřicet minut po startu zářil štěstím a přijímal gratulace poražených. Zdeněk Pinc na Miladě skutečně vyhrál (34:46).

„Také jsem včera běžela šestku v Hostěnicích, je to závod ze seriálu Král Středohoří a vyhrála jsem. Dnes si chci odpočinout, tak dělám cyklistický doprovod Pepovi Procházkovi. Ono těch závodů je stále víc, člověk musí plánovat svůj volný čas, aby ho to běhání stále bavilo," prozradila Kateřina Ježková. K jezeru Milada přijela i Renata Vajrychová, její sestra dala přednost koním.

V CÍLI DŘÍV NEŽ MAMINKA

Nejmladší běžkyní byla jedenáctiletá Kristýna Kováčová ve slušivých růžových šortkách. „Běhám jenom s maminkou, v žádném atletickém oddílu nejsem. Já už jsem v cíli asi deset minut, mamka je ještě někde na trati, ale určitě to nevzdá," prozradila copatá dívenka, která vypadala, že právě dorazila ze školního výletu. Všichni ždímali trika, ona se jenom smála.

Na trati byl dokonce i jeden speciální dětský kočárek a mladí manželé hodně soupeřů nechali za sebou.

„Nejhorší byl ten krátký stoupák před koncem. Člověk pomalu viděl cíl, ale nohy už ho neposlouchaly. Dobrovolníci ve žlutém mě povzbuzovali, nějaký chlápek mě dokonce chvilku táhl za ruku. Desítku jsem běžel už několikrát, ale dnes bylo hrozné dusno," prozradil v cíli urostlý mladík.

Dost dlouho se tentokrát čekalo na vyhlášení výsledků, na trati byli stále tři sportovci, kteří druhou část okruhu šli krokem. Došli, a ještě jim všichni zatleskali.

Absolutní pořadí muži: 1. Zdeněk Pinc, 2. Josef Procházka, 3. Petr Zuda Absolutní pořadí ženy: 1. Jarmila Sobecká, 2. Renata Vajrychová, 3. Martina Stehlíková