Někdejší profesionální mistr světa si po čtyřech letech opět zaboxuje 27. prosince v pražské 02 areně. Při Galavečeru bojovníků organizace XFN tak dojde k netradičnímu spojení bitek MMA a klasického boxu.

„O návratu do ringu jsem uvažoval už delší dobu. Je v tom kus ješitnosti, ale na tuhle akci jsem se nechal ukecat. Mezi provazy tak na stará kolena vlezu,“ potvrdil čtyřicetiletý matador, jehož rivalem bude o třináct let mladší Slovák Matúš Babiak.

Otázku soupeře pro zápas na 10 kol v hmotnostní kategorii do 76 kilogramů hodně zvažoval. „Váhal jsem, jestli si vybrat někoho z Čech nebo ze zahraničí. Chtěl jsem se cítit jako favorit, ale na druhou stranu musí mít protivník nějakou úroveň,“ přemítal otec tří dcer a radní v Ústí nad Labem.

Návrat platí na jeden povánoční zápas, ale někdejší olympionik a dvojnásobný bronzový medailista z mistrovství světa by se dalším výzvám zřejmě nebránil. „Klidně bych do toho šel, ale je to ještě daleko. Ani jsem se neobul do přípravy a třeba zjistím, že jsem na to starej a tlustej,“ vykládal chlapík, který má rád sázky.

Bývalý profesionální mistro světa v boxu Lukáš Konečný byl na tiskové konferenci dojatý. Mluvil o návratu.
Emoce, dojetí, slzy. „Až teď mi to došlo,“ špitl Konečný. Oznámil návrat

„A to teda jsem,“ podíval se na lehce napnuté tričko. „Do pátku musím mít osmdesát kilo, jinak spím v sauně,“ smál se muž, který v době, kdy neboxoval, nezahálel. Mimo jiné trénuje Fabianu Bytyqi, která před týdnem vybojovala titul mistryně světa organizace WBC v lehké minimuší váhové kategorii.

Lukáš Konečný se cítí v pohodě, ale o nějakém restartu kariéry prý nemůže být ani řeč. „Neměl bych problém vlézt do ringu třeba v padesáti, ale tím v žádném případě nechci říct, že bych teď mohl konkurovat nejlepším boxerům. To už mám dávno za sebou.“

A co jednou zkusit MMA? „Nikdy neříkej nikdy. Kdyby ale někdo vytáhl padesát milionů…,“ naznačil.

Ústecký boxer Tomáš Šálek zvítězil nad Slovákem Robertem Raczem.
Konečný: Světový titul Bytyqi? U nás v republice to nebude doceněné