Nesmlouvavá bitva o čtyři volná místa v předkole play off Národní basketbalové ligy pokračuje. Ve středu opět půjdou do boje v nadstavbové skupině A2 borci předposledního Ústí i chomutovští Levharti.

Právě parta kouče Tomáše Eisnera drží zuby nehty poslední volné místo pro účast ve vyřazovacích bojích. Krušnohorci však v prvním utkání skupiny prohráli v Ústí a pokud nechtějí postupové pozice vyklidit, musejí zvládnout domácí bitvu šelem proti Lvům z Jindřichova Hradce, kteří jsou jen o bod pozadu.

„Všechny zápasy v nadstavbě jsou důležité, zvláště ty domácí, které bychom měli vyhrávat. Uděláme všechno pro to, aby to vyšlo," nechal se slyšet kouč Eisner, jehož svěřenci stále čekají na první výhru v letošním roce. „Chceme tu nepříznivou šňůru přetrhnout. Pomalu se dáváme zdravotně dohromady, už trénujeme i s Bosákem a Žampachem, doufám, že nás nic neskolí."

Ústí se sice stále zmítá u chvostu tabulky, avšak poraženeckou náladu vystřídala pozitivní atmosféra. Pandy totiž vyhrály čtyři z posledních pěti zápasů, přičemž nestačily jen na silný Děčín, a vrátily se do hry o play off. Ve středu se budou Severočeši rvát o další výhru na Folimance s pražskými „Vysokoškoláky", které letos ještě nepřemohli.

„USK je silný tým, obzvláště doma, kde porazil Ostravu i jiné silné soupeře," uvedl ústecký křídelník Vladimír Hejl na adresu pražského klubu, který dlouhou dobu živil naději na účast ve skupině A1. „Musíme se soustředit na svoji hru a oproti zápasu s Chomutovem musíme hrát daleko kolektivněji. Když budeme všichni táhnout za jeden provaz, tak nemám pochyb o našem vítězství," doplnil Hejl.

Obě středeční utkání mají začátek shodně v 18 hodin.