„Je to tak, oznámil nám, že se dohodl s jiným českým klubem. Nečekali jsme to, situace se zkomplikovala, ale nedá se nic dělat. Nedělal bych z toho bulvár. Okamžitě jsem oslovil čtyři adepty na pozice kouče, s kterými jednám,“ řekl Miroslav Přikryl, manažer SKV Ústí nad Labem. Variantu, že by převzal uvolněný post sám, což se už v minulosti nejednou stalo, označil jako tu nejméně reálnou.

Ústecký patriot Salon svůj odchod z klubu potvrdil. Jeho svěřenci uhráli v 21 zápasech jen 4 výhry. „Dostal jsem nabídku z ambiciózního týmu a dávalo mi smysl se posunout dál. Víceméně to bylo rychlé rozhodnutí, ta sportovní stránka rozhodla poměrně jednoznačně,“ uvedl Salon, jenž zůstane v ústeckém klubu ve funkci kouče jen do konce června: „Samozřejmě mu budu dál fandit, přát klukům, aby se jim herně vedlo a i v dalších letech se zde hrál dobrý volejbal.“

Adresu nového angažmá končící kormidelník neprozradil. Jedná se o ambiciózní klub z české nejvyšší soutěže. „Ještě jsem to nepodepsal, nezlobte se, proto nechci být konkrétní,“ dodal Salon k otázce na nové angažmá. Kontrakt bude potvrzen v nejbližších dnech. Salon by měl podle informací Deníku převzít Beskydy.

V ústeckém klubu by naopak měly pokračovat hráčské opory. Přikryl už je domluven s kapitánem Kramarem, stálicemi Tibitanzlem či Kořínkem i dalšími českými hráči, kteří za tým hráli. Zůstat by měli i Vodvárka se Šulavou, třebaže postupně upřednostňují civilní zaměstnání. Nyní jedná ještě s další klíčovou postavou Beerem. Bývalý reprezentant zvažoval konec kariéry.

Rozjednané jsou příchody posil, neboť SKV skončil v nedohrané sezoně v elitní soutěži poslední. „Kontaktovali jsme české hráče z extraligy i nižších soutěží. O kostře kádru a trenérovi chceme mít jasno do tří týdnů,“ ujistil manažer Přikryl. Pokud nesežene kvalitu na tuzemském trhu, podívá se do zahraničí: „Na stole mám od agentů nabídek celou řadu.“

V nadcházející sezoně se kvůli koronavirové krizi nebude sestupovat. Ústecký tým však nechce nový ročník vypustit, cílem je zabojovat o účast v play off.

Hráči mají po individuální přípravě posezonní trénink. Jde o doplňkové sporty, beach volejbal. Až to situace vzhledem k pandemii dovolí, tak se těší i na přípravu v hale. Ta na další sezonu už začne pod taktovkou nového kouče.