"Když jsem se po závodě dozvěděla výsledný čas, byla jsem překvapená, jelikož jsem zatím neměla možnost trénovat do rychlosti. Na druhou stranu zase cítím, že mám více naběháno a doufám, že mi to během sezóny pomůže vylepšit druhou polovinu trati,“ hodnotila závod juniorská mistryně ČR z loňského roku.

V krajské historii byla v hale rychlejší už jen Libuše Macounová, která při halovém ME v Bělehradě 1969 zaběhla rovných 55 vteřin. Tehdy se však ještě měřilo ručním způsobem.

BRABCOVÁ ZÁŘILA, SKOKANŮM SE NEVEDLO

Dobré výkony zaznamenala v hale také patnáctiletá Veronika Brabcová (AC Ústí), která díky času 58,69 na stejné vzdálenosti vylepšila své halové maximum o dvě a půl sekundy, díky čemuž poskočila na sedmou příčku historických tabulek Ústeckého kraje.

Ve skokanském sektoru má za sebou další představení tyčkař Matěj Ščerba, jenž svedl první letošní měření sil s Janem Kudličkou. Za českou jedničkou však zaostal o 20 centimetrů a s výkonem 5,20 metru zaostal o deset centimetrů za svým nejlepším letošním výkonem. Nevedlo se ani trojskokanovi Martinovi Veselému (USK Provod Ústí), jenž nenavázal na dobrý úvod sezóny. Výkon 14,29 metru je téměř o půl metru horší, než Veselého letošní osobní rekord, ústecký skokan tak skončil až šestý.

Vrcholem tuzemské halové scény bude mistrovství ČR mužů a žen, které bude hostit v druhé polovině února Ostrava.