Přípravné utkání v České Lípě se hrálo netradičně na čtyři čtvrtiny, ráz utkání udala hned ta první, po níž Ústečtí ztráceli už 0:4.

Dalšího superligového protivníka přivítají tentokrát na vlastní palubovce v rámci základní skupiny poháru Českého florbalu. "Čekají nás tři soupeři z nejvyšší soutěže, doma přivítáme Spartu a Chodov, skupinu zakončíme na hřišti Sokola Vinohrady," řekl sekretář a PR manažer klubu Jiří Horák.

Hokejové derby Ústí nad Labem s Kadaní
Ústí a Kadaň poprvé doma, Litoměřice míří na Slavii

I letos bude pro ústecké florbalisty pohár především kvalitním vrcholem přípravy před další sezónou v I. lize, v níž se tým loni před předčasným ukončením pohyboval na předních příčkách.

Se Spartou, jíž svěřenci Vladimíra Trčky přivítají dnes v 19 hodin, dorazí do metropole na Labi i odchovanci místního klubu Jakub Kolstrunk, Mikuláš Krbec a trenér Marek Vojta. Vstup bude umožněn i divákům, kteří mohou na zápas zdarma, musí však splnit aktuální hygienická nařízení. "U vstupu se musí prokázat negativním testem, dokladem o očkování či o prodělání nemoci, nebo se otestovat vlastním antigenním testem," upřesnil Horák.

Neštěmice - Roudnice, I. A třída 2021/2022
FOTO: Neštěmický favorit odstartoval výhrou, Mojžíř si cení bodů z Libouchce

Další domácí utkání s Chodovem sehrají Severočeši za 14 dnů, tedy 24. srpna opět od 19 hodin, termín duelu na Vinohradech zatím nebyl upřesněn.

Diváci musí u vstupu splnit alespoň jednu z následujících podmínek:
- negativní PCR test ne starší než 7 dní
- negativní antigenní test ne starší než 72 hodin
- doklad o prodělání nemoci ne starší než 180 dní
- doklad o očkování proti COVID, kde uplynulo 14 dní od 2. dávky
- na místě provést antigenní test určen pro sebetestování s negativním výsledkem (test si divák musí donést)