„Více bodů už jsme získat nemohli, jsem spokojený," netajil trenér Elby Jaroslav Pavlík. Jeho tým se nejprve představil v Praze, kde se postavil proti místnímu Kert Parku. „Naše hra se podstatně zlepšila a jsem rád, že jsme dokázali potrestat chyby soupeře. Bylo to zasloužené vítězství," pochvaloval si lodivod Elby.

O den později jeho tým přivítal na domácím hřišti nováčka z Rakovníka, kterému měl co vracet, v úvodním letošním vzájemném duelu totiž Severočeši prohráli po nájezdech.

RYCHLÉ VEDENÍ JE UKLIDNILO

„Sebrali nám dva body, tak jsme jim to chtěli oplatit. Rakovník je sice nováček, ale velmi houževnatý. Naštěstí jsme byli od začátku dostatečně efektivní a vedení 3:0 po první třetině nás uklidnilo. Poté jsme přidali ještě další branky a jsem rád, že se trefili i hráči, kterým se zatím nedařilo," povídal Pavlík k triumfu 8:1.

Za týden čeká jeho tým výlet do Kladna, kde se utká s lídrem tabulky. „Kladno je společně s Pardubicemi o level výše, ale pokud budeme bojovat jako v Praze, tak nejsme bez šance," ví zkušený stratég Ústečanů.

Kert Park Praha – Elba DDM Ústí 1:3 (1:0, 0:0, 0:3)Branky a nahrávky: 11. M. Kruček (Wróbel) – 31. Soukup (Kváš, Růžička), 39. Gottfried (Horáček, Pilař), 43. Kváš (Horáček). Rozhodčí: Horský, Vokurka. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. Diváci: 48.

Elba DDM Ústí – Rakovník 8:1 (3:0, 2:1, 3:0)Branky a nahrávky: 3. Pilař (Kváš, Horáček), 7. Langthaler (Soukup), 13. Soukup (Langthaler, Hubený), 21. Soukup (Langthaler, Kváš), 28. Horáček (Pilař), 33. Štěpánek (Soukup, Růžička), 38. Pilař (Horáček, Gottfried), 42. Patzelt (Štěpánek, Gottfried) – 20. Šíma. Rozhodčí: Kettner, Záhora. Vyloučení: 5:8. navíc Sýkora (Rak.) 10 min. OT. Využití: 3:0. Diváci: 105.

Elba DDM Ústí: Brhel (Banda) – Švanda, Šilínek, Kváš, Kučera, Růžička, Poláček, Kerl – Hubený, Langthaler, Soukup, Gottfried, Pilař, Horáček, Štěpánek, Bím, Červinka, Baxa.