Z českých jezdců patřili k horkým favoritům na vítězství zkušený Hynek Štichauer z Pardubic, Ondřej Smetana z AK Markéta a „domácí“ Zdeněk Holub. Chabařovické jezdce zastupoval nadějný Filip Šifalda, který sedlal motocykl 250 ccm. Bodový zisk z tohoto závodu se započítával do celkových výsledků, které na konci sezony znamenají pro osmičku nejlepších účast na MČR, pokud tam již nestartují.

Ve čtrnácti rozjížďkách se na prašné chabařovické antuce nejlépe dařilo favoritům, Smetana (12 bodů) neprohrál ani jednou, Holub (11) pouze se svým oddílovým kolegou. Nejzkušenější Štichauer (10) byl dvakrát druhý a dvakrát zvítězil. Dle bodového zisku pak následovaly tři finálové jízdy.

Největší pozornost diváků se samozřejmě soustředila na finále A, ve kterém jeli všichni tři favorité, které doplnil pardubický junior Novák, kterému se v základních jízdách dařilo a byl na děleném třetím místě společně s oddílovým kolegou Štichauerem.

HOLUB SE CHTĚL VRÁTIT NA TRŮN

Pořadatel vyhlásil tuto jízdu zároveň jako finále 26. ročníku Memoriálu Jiřího Hurycha. Startující Zdeněk Holub v něm zvítězil v roce 2015 a chtěl přidat další vítězství. Smetana měl v loňském roce velkou smůlu, když ve finále jel celý závod na prvním místě a sto metrů před cílem zadřel motor. I on chtěl letos vše napravit. A to se mu nakonec perfektně podařilo, když stylem start-cíl projel pod šachovnicí jako první a nedal žádnou šanci dotírajícímu Holubovi. Třetí dojel Štichauer a pole uzavíral Novák.

V dopoledním závodě MČR kategorie 125 ccm na krátké dráze se nejlépe dařilo vedoucímu jezdci tohoto mistrovství P. Kuchařovi (17 bodů), druhý skončil J. Vaníček (15) a třetí L. Vinter (14), všichni zástupci AK Markéta Praha.

ZPRACOVAL LUBOMÍR HRSTKA