Podruhé zůstali těsně pod vrcholem. Futsalisté Rapidu Ústí ani napodruhé nedokázali udělat v Okresním poháru poslední krok a stejně jako před dvěma lety skončili druzí.

Finálové utkání přilákalo do sportovní haly v Krásném Březně slušnou diváckou návštěvu. Utkali se dva favorité, na jedné straně Rapid, jehož A tým válčí ve 2. lize, proti němu VITO Proboštov, které se drží ve špičce krajského přeboru, čtvrté nejvyšší soutěži, a pokukuje po postupu výš.

Oba soupeři poslali do boje to nejlepší. Rapid povolal futsalovou legendu Martina Dlouhého či exligového Vobořila, Proboštov nominoval hned dvě čtveřice hráčů, další dva na střídání a dva brankáře.

Opatrné a vyrovnané utkání se začalo lámat v polovině úvodního dějství. Vobořil fauloval v brankovišti Memetiho, nařízenou penaltu proměnil Šváb a Proboštov vedl. Vzápětí se trefil parádně Lipert, jenž zdvojnásobil vedení hostů, Rapid si vyžádal oddechový čas a okamžitě odvolal brankáře a riskl power-play.

DŮSLEDNÁ OBRANA

Jenže Proboštov dokázal přesilovku Ústí výborně bránit, navíc ještě do poločasu dvakrát trefou do opuštěné branky risk domácího celku potrestal. Ve druhém poločase pak dovršilo černou finálovou středu pro Rapid dalších pět branek v jeho síti a také zranění Sedláčka, který musel být odnesen na nosítkách. Ústečtí dokázali debakl zmírnit dvěma brankami, přesto museli spolknout pořádně hořkou pilulku.

Teplice (modré dresy) - Plzeň
FOTO: Florbalisté Teplic si opět zahrají o postup do Národní ligy

„Zápas rozhodlo vedení Proboštova 2:0 a také velmi dobře organizovaná obrana. Nám se vůbec nepovedla hra bez brankáře, proto je výsledek tak divoký. Proboštov ale zvítězil zcela zaslouženě,“ zhodnotil zápas trenér Rapidu Martin Dlouhý. „Pohár jsme chtěli vyhrát, jelikož nám tato trofej chybí,“ smutnil po utkání předseda Rapidu Matěj Čapek.

„Bohužel jsme nepodali dobrý výkon, neúčinkovala ani naše hra bez brankáře. Chybělo nám sice několik hráčů, ale na to se nechceme vymlouvat. Soupeř vyhrál zaslouženě,“ dodal sportovně.

„Šlo o velice těžkého soupeře, na kterého jsme se ale dobře připravili, navíc jsme se po dlouhé době sešli kompletní,“ pochvaloval si brankář Proboštova Michal Račuk.

„Utkání rozhodly dvě naše slepené branky a soupeřova neúspěšná hra bez brankáře,“ shodl se s protějšky. „Máme výbornou partu, vyhráli jsme pohár, pereme se o prvenství v krajském přeboru, konečně jsme trošku vidět. Trofeje si ceníme,“ uzavřel.

Dorost Velké Březno - Verneřice 2:1.
FOTO: Dorosty uspěly, turnaj vyhrál Chuderov