Zápas provázela přísná hygienická opatření, kvůli zpřísňujícím se pravidlům mohlo na utkání pouhých 50 diváků. Citelný zásah pro fanouškovskou základnu, která už několikrát zařídila nejvyšší návštěvu kola celé soutěže.

Blades navíc museli řešit i další nepříjemnost, kvůli vytrvalému sobotnímu dešti museli zápas narychlo překládat z domácího přírodního pažitu ve Svádově na umělou trávu Městského stadionu v Ústí nad Labem.

„Jsme rádi, že se povedlo narychlo zorganizovat zápas na náhradním hřišti, protože každé utkání by nyní mohlo být posledním. Teď ale budeme doufat, že nastavená opatření vydrží a my sezónu alespoň dohrajeme, včetně play off,“ zadoufal manažer ústeckého klubu Jakub Valjent.

Gladiátoři položili v každé čtvrtině jeden touchdown, zejména útok ve druhé čtvrtině, kdy na čtyři downy přešli celé hřiště, měl opravdu špičkové parametry. „Vysočina je silný tým, je to jeden z favoritů soutěže,“ řekl k prověrce s kvalitním sokem, který může Ústí potkat i v play-off, ofenzivní koordinátor Jan Rosenbaum. „Myslím, že klíčem k úspěchu teď je, aby se naši hráči potkávali na trénincích, abychom měl šanci na souhru, mohli pilovat naše hry a dělat adjustmenty pro další zápasy,“ doplnil.

Americký fotbal, Paddock liga, 6. kolo:
Blades Ústí - Vysočina Gladiators 0:27 (0:6, 0:7, 0:7, 0:7)
Scoring summary
1.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 0:6 - Petr Čermák, 30y pass od Joseph Bradley (kick neúspěšný); 4:20
2.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 0:13 - Petr Čermák, 12y pass od Joseph Bradley (Jan Bavlovič kick); 2:01
3.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 0:20 - David Calta, 10y pass od Joseph Bradley (Jan Bavlovič kick); 8:37
4.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 0:27 - Petr Čermák, 12y pass od Joseph Bradley (Jan Bavlovič kick); 11:03
*vysvětlivky:
TD (touchdown) = 6 bodů. Potvrzení (v závorce) kickem (+1 bod), během (run) nebo passem (+2 body). Uvádí se vzdálenost, kterou míč (běh/pass/obojí) urazí z místa rozehrávky až do koncové zóny a čas, který zbývá do konce dané čtvrtiny