„Tabulka je hodně vyrovnaná. Po víkendu můžeme být třetí, ale klidně i sedmí. Bohužel nám chybějí dva klíčoví hráči z první formace, zranění jsou Soukup i Langthaler,“ lituje před důležitými bitvami kouč Severočechů Pavlík.

Prvním sokem jeho týmu bude Plzeň (sobota, 16.00), která je v tabulce nejvyšší soutěže na šestém místě a na čtvrté Ústečany ztrácí pouhé dva bodíky. „Je to tým zhruba na naší úrovni, ale prohrálo u nich i suverénní Kladno. Plzeň doma prostě body nerozdává. Budeme se muset kousnout,“ má jasno trenér.

TÝM PLNÝ REPREZENTANTŮ

Nic snadnějšího na jeho svěřence pak nečeká ani v neděli, kdy do Ústí nad Labem přijede letošní suverén a lídr tabulky z Kladna (neděle, 11.00).

„Je to elitní tým extraligy, mají v kádru hned osm reprezentantů. Na podzim jsme ale u nich odehráli výborný zápas, i když jsme prohráli 3:4. Teď hrajeme doma a psychickou výhodou pro naše kluky může být fakt, že nemáme co ztratit. Můžeme do toho jít uvolněnější a možná to bude pro bodový zisk schůdnější než zápas v Plzni,“ míní kormidelník Elby DDM Jaroslav Pavlík.