Basketbalisté Ústí září! Navzdory všem přepodkladům ve čtvrtfinále pořádně týrají favorizované Pardubice. Trenér Pištěcký mačká z hráčů maximum a věří, že jeho tým ještě neřekl poslední slovo.

Pardubice střelecky explodovaly, co se zlomilo?
Zlomil se Brandon Spearman. Dal 35 bodů, v minulém utkání jich dal jen šest. Byl velice produktivní, a i když jsme na něj střídali dva až tři hráče, byl nezastavitelný. Ačkoliv bylo pár sekund do konce útoku a střílel přes těsnou obranu na hranici faulu, tak střely dával, dostal se do laufu a to už se těžko zastavuje.

Jak to eliminovat v dalších zápasech?
Pardubice mají čtyři kvalitní střelce a vždy může zářit někdo jiný. Pro nás bude klíčové vyrovnat se jim na doskoku. Strašně se nadřeme v obraně, nutíme je k těžkým střelám, ale pokud si míč doskočí, dokáží unavenou obranu přehrát a zakončit jednoduše. To je to, čemu věříme a co nás dostalo na dva vyhrané zápasy.

Padesát sekund před koncem jste ztráceli sedm bodů, přesto jste zápas málem o bod vyhráli…
V tu chvíli už trenér moc nezmůže. Měli jsme vybrané time-outy, hala burácí, kluci už si spíš sami řeknou, co sehrají, a já jim v tomhle věřím. Nicméně za těch okolností asi nikdo nevěřil, že budeme mít nakonec ještě úplně otevřenou střelu na výhru v zápase. V tom je krása sportu.

Playoff: Ústí nad Labem - Pardubice.
Škoda... Poslední střela vzala naději na třetí senzaci. Ústí prohrálo 89:91

Vy už jste na polovině hřiště téměř skákal do hřiště, vedli byste 3:1 na zápasy! Věřil jste, že Votroubek trojku promění?
Strašně jsem mu to přál. Víme, že věk nejde zastavit, ale tohle jsou střely, kvůli kterým Standa v Ústí je a proč ještě neskončil. Kdyby ji dal, tak mu tu asi postaví sochu, proto, a samozřejmě i kvůli týmu, mě strašně mrzí, že to neklaplo.

Přesto jsou fanoušci za stavu 2:2 v extázi, vnímáte to?
Samozřejmě a jsme za tu podporu strašně rádi. Je to odměna za naše výkony, ale play-off ještě stále běží a já bych nerad něco zakřikl. Větší hodnocení bych chtěl udělat až po sezóně, a ta, doufám, ještě nějaký čas potrvá (úsměv).

S jakým cílem pojedete k pátému zápasu?
Hráči musí dostat do hlav, že to je 0:0 a hraje se na dvě vítězství. V Pardubicích už jsme jednou vyhráli, kdyby se nám to povedlo znovu, mohli bychom sérii ukončit doma a postarat se o obrovské překvapení.

Basketbalové utkání Ústím nad Labem a Pardubice.
Ústí je v trháku! Pardubice zničilo trojkovou smrští v poslední čtvrtce