Deník pro vás připravil mimořádný dárek: voucher v hodnotě 50 Kč, díky němuž budete mít možnost zdarma navštívit Olympijské festivaly, které se během olympiády konají od pátku 9. února v Brně a v Ostravě. Poukázku, kterou si u pokladny vyměníte za platnou vstupenku, najdete v sobotním vydání 17. února.

A to není vše! Dvojici voucherů v hodnotě 100 korun pak najdete i ve speciálním průvodci zimní olympiádou – časopisu TV Star, který je v prodeji od pátku 2. února. Nemusíte tedy čekat do soboty.

A co vás na dvou Olympijských festivalech ve vítkovické Ostravar Aréně a v pavilonu Z brněnského výstaviště během těchto dní čeká? Návštěvníci si mohou na vlastní kůži vyzkoušet zimní olympijské sporty. K dispozici jim jsou bruslařský okruh, dráha pro biatlon se střelnicí, dráha na curling nebo třeba rampa pro snowboardy.

Na velkolepé akci nechybí ani Deník. Pro návštěvníky festivalu jsme připravili několik překvapení. Tím hlavním je speciální novinářská zóna. „Redaktoři Deníku přímo na místě každý den dělají noviny, píší reportáže z dění na Olympijském festivalu, pořizují rozhovory se známými sportovci, ale i s běžnými návštěvníky akce, pro které navíc denně vydáváme speciální festivalovou přílohu,“ přibližuje ředitel redakcí Deníku Roman Gallo.

Předseda ČOV Jiří Kejval, primátor Ostravy Tomáš Macura, česká sjezdová lyžařka Kateřina Pauláthová a hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák si ve čtvrtek 1 února prohlédli aktuální stav příprav v Olympijském festivalu v okolí Ostravar Arény.
Inspekce Olympijského festivalu v Ostravě dopadla na výbornou

Lidé si současně mohou odnést unikátní památku z našeho fotokoutku: vlastní titulní stranu, na níž je jejich fotografie. Už první olympijský víkend ukázal, jak obrovský zájem o tuhle zajímavost je. Fotí se u nás jednotlivci i celé skupiny a na fotografování jim navíc půjčujeme módní doplňky z originální olympijské kolekce společnosti Alpine Pro, která Deníku zapůjčila šály, rukavice nebo slavnou čepici Raškovku.  

Kromě toho zóna Deníku nabízí i další program a soutěže. „Návštěvníci akce se u nás mohou zahřát dobrou kávou nebo si zasoutěžit na biatlonovém trenažéru Kondice,“ říká Jana Švecová, ředitelka eventového oddělení Deníku. „O víkendech rovněž pořádáme soutěž Najděte eskymačku Deníku. Kdo ji na festivalu objeví a vyfotí se s ní, může vyhrát vstupenky na skvělé koncerty, letní festivaly nebo do divadel,“ podotýká Švecová.