Na domácím juniorském šampionátu v Havířově totiž vybojoval zlatou medaili mezi jednotlivci a navrch přidal dva bronzy ze čtyřhry a mixu.

Ztratil jediný set

„Pro Tomáše to bylo povedené mistrovství. Mezi jednotlivci ztratil během turnaje jediný set, když v semifinále porazil republikovou dvojku Němečka z El Niňa 4:1. Ve finále si poradil s Klosem z Ostravy 4:0," prozradil trenér ústeckého Slavoje Josef Braun.

Polanský na turnaji nastupoval i ve čtyřhře, kde společně s havířovským Rozínkem získali bronz. A stejný úspěch zopakoval i v mixu s Pěnkavovou z Vlašimi.

„Je škoda, že k sobě neměl Tomáš lepší hráče, ale i tak jsou bronzové medaile krásné. Jsem hlavně rád, že zvládl roli favorita v jednotlivcích, protože se na něj každý chtěl vytáhnout," povídal Braun.

Na zkušenou v Chorvatsku

A jaký je další program ústeckého supertalentu?

„Od úterka je Tomáš na mezinárodním mistrovství Chorvatska, kde se zúčastní kategorií do 21 let a dospělých. Na turnaji je velmi silná konkurence, dokonce i Asiaté. Tomáš jede hlavně získávat zkušenosti, kdyby dosáhl na medaili, byla by to naprostá senzace," míní Josef Braun a jedním dechem dodává: „Vždyť je mu teprve šestnáct let!"