Do krajské metropole zavítají čtyři špičkové florbalové týmy, aby se pokusily uzmout si pro sebe první trofej v letošní sezoně. K vidění bude finále žen i mužů (ženy 17.00, muži 20.00 hodin). A o tom, že je celá akce organizačně náročná, není třeba ani na chvíli pochybovat. „Chceme dostat do Sportcentra Sluneta tisíc lidí," říká za organizační výbor marketinkový ředitel ústeckého florbalového klubu Filip Ludvík.

Prozradíte, jak náročné je podobnou akci uspořádat? Co finanční stránka věci?
To zatím nevím, nic podobné jsme ještě nikdy nedělali. To lze zhodnotit až po skončení celého finále. Přípravu si dělá z valné většiny florbalová unie, my jsme její pravá ruka. Chtějí to mít vypiplané, řeší se každý detail. Peníze má v kompetenci také svaz, my pracujeme pouze s rozpočtem pro pořadatele.

Na co se mohou diváci ve Sportcentru Sluneta těšit?
Na místě bude řada doprovodných akcí, máme rozpracovaných více scénářů, pro jeden z nich se rozhodneme. Rozhodně ale bude celou florbalovou akci doprovázet bohatý program. Lze to pojmout jako příjemně strávené sportovní odpoledne.

Jaká návštěva by vás potěšila? A jakou má akce propagaci?
Chceme dostat do Sportcentra Sluneta tisíc lidí, což je nemalý cíl. Předpokládám ale, že minimálně sedm stovek si cestu do haly na Klíši najde. K celé akci se rozjede i billboardová kampaň, chceme nalákat k florbalu i lidi, kteří na něj třeba běžně nechodí. Navíc očekáváme, že si finalisté poháru přivezou svůj autobus plný fanoušků.

Jaká bude cena vstupenek a kde je možnost je zakoupit?
Cena je v předprodeji za padesát korun, na místě za stovku. Vstupenky lze kupovat na stránkách www.eventim.cz. Lidé uvidí za padesát korun dva zápasy špičkových týmů, což je v porovnání s ostatními sporty levné.

Budou zápasy monitorovat kamery České televize?
Ano, je to pro nás velký milník, to tady ještě nikdy v historii ústeckého florbalu nebylo. Oba přenosy půjdou v televizi živě, zatím řešíme, kam umístit kamery.

A co složení finálových dvojic? Máte nějakého favorita?
Ani ne, je nám jedno, kdo do Ústí přijede. V ženách je zatím jistým účastníkem Herbadent Praha, který obhajuje prvenství z minulého roku. V mužích jsou jistým účastníkem extraligové Otrokovice. Druhé semifinále hraje Boleslav a Bohemians, kde hraje náš odchovanec Viktor Kopecký. Ale i s Mladou Boleslaví máme velmi dobré vztahy.