„Čas z rozplaveb by mi na prvenství stačil. Šetřil jsem se ale na odpolední oddílovou polohovou štafetu. Chtěl jsem zaplavat co nejlépe a nakonec jsme skončili třetí, takže se to vyplatilo," vysvětlil Bartůněk, který se nyní připravuje na vrchol letní sezony – mistrovství světa v Barceloně.

Na českém šampionátu jste dle očekávání ovládl prsařské tratě na 50 a 100 metrů. Byl jste se svými výkony spokojený?
S časem jsem spokojený nebyl, měl jsem na mnohem víc, ale je pravda že příprava na mistrovství nebyla příliš výbušná a tak je čas, který jsem zaplaval, dobrým příslibem před mistrovstvím světa.

Jak dlouho jste se na tuzemský šampionát připravoval a splnil vaše očekávání?
Příprava probíhala prakticky už od zimy čili několik měsíců. Se svým vystoupením jsem spokojen, protože jsem splnil všechna trenérova očekávání, ale je pravda, že jsem je chtěl i malinko překonat a ne jen splnit.

Nyní vás čeká další velký podnik. Ve dnech 28. července až 4. srpna se koná MS v Barceloně v dlouhém bazénu. S jakými plány do Španělska odcestujete?
V Barceloně budou mé ambice veliké a také následná příprava, která nyní startuje, bude zaměřená právě na mistrovství světa. Plánuji pokořit oba české rekordy na 50 i 100 metrů prsa.

Jak se před vrcholem letošní sezony cítíte?
Příprava zatím ještě probíhá, ale můžu říci, že podle všech statistických měřítek, které sám eviduji, je letošní sezona zatím mou nejrychlejší. Pokud se nestane něco nepředvídatelného, tak v Barceloně budu připraven na maximální úrovni.

To znamená, že chcete útočit i na nejvyšší mety?
Ano, pokud se mi podaří zaplavat osobní rekordy, mohl bych výrazněji promluvit do odpoledního finálového programu.Uvidíme, jak to nakonec dopadne. Kromě dvou prsařských tratí bych měl v Barceloně plavat i polohovou štafetu.