Ústeckému celku se totiž nepodařilo sehnat halu, jelikož regule nařizují v posledních dvou kolech jednotný termín výkopu všech zápasů. „Asi to byl jeden z klíčových faktorů, protože ta atmosféra v Lovosicích zkrátka nebyla taková, jako bývá doma,“ posteskl si předseda oddílu Matěj Čapek. „Nemyslím si, že jsme byli herně horší, ale v první půli jsme nedali víc, než jeden gól a soupeř z ojedinělé šance srovnal,“ pokrčil rameny.

Rapid si sice vypracoval vedení 3:2, jenže Jablonec dokázal srovnat a protože ústecký celek potřeboval zvítězit, zariskoval hrou bez brankáře. To ale soupeř potrestal, v závěru pak přidal pátou branku. „Vyrovnávací gól byl pro nás trošku smolný, pak už to byl risk, který nevyšel,“ hodnotil Čapek.

Jeho tým tak má v posledním kole alespoň tu výhodu, že na palubovce Wizards Praha může dát šanci svým juniorům. „Chytat bude Martin Džudža, v poli dostanou příležitost Dan Hajaš a Jan Koňa,“ potvrdil Čapek další druholigové starty teprve patnáctiletých nadějí ústeckého celku.