Futsalisté ústeckého Rapidu doslova zničili poslední celek tabulky, HERD Hradiště, nebývalým poměrem 16:0 a o skóre jsou v čele 2. ligy.

Utkání mělo prakticky po celou dobu jednoznačný průběh, pouze v úvodních minutách byla na Rapidu znát trocha nervozity. Hosté dorazili s téměř půlhodinovým zpožděním, navíc bez střídání, a tak bylo brzy jasné, že otázkou bude pouze to, kolik branek Rapid svému soupeři přibalí na cestu domů.

SEDM KULÍ V SARAJEVU

Domácí se dostali do vedení ve 4.minutě, do 10. minuty, dokud stačily Hradišti síly, se hrálo poměrně vyrovnané utkání. Pak ale domácí během čtyř a půl minuty nastříleli šest branek a poločasové skóre bylo 7:0 pro Ústí. Po přestávce přidával Rapid další trefy, hattrick zkompletovali Čapek a Virt, po dvou gólech si připsali Jelínek s Kapounem a také junioři Sloup a Sedláček, jenž navíc zaznamenal také čtyři asistence! Jednou se prosadila také legenda Martin Dlouhý a kanonýr Martin Gajdoš.

„I když nás čekal poslední tým tabulky, určitě jsme nechtěli utkání podcenit,“ hodnotil autor hattricku a předseda Rapidu Matěj Čapek.

„Hosté přijeli pouze se čtyřmi hráči do pole, čímž nám zápas usnadnili. V úvodu jsme byli trochu nervózní, ale po prvních gólech z nás tlak spadl a soupeř neměl šanci v oslabené sestavě vzdorovat.“

Hradiště se v průběhu druhé půle dostalo do kuriózní situace, kdy musel být ošetřen jeden z jeho hráčů, hosté tak hráli několik minut pouze ve třech. „Soupeři patří respekt za to, že utkání dohrál až do konce,“ vyzdvihl domácí předseda.

„Klukům z Chebu chybělo hodně lidí ze základní sestavy. Pokud se budou chtít zachránit v soutěži, musí se scházet ve větším počtu,“ dodal hrající trenér Martin Dlouhý, který však, stejně jako Filinger, přenechali za rozhodnutého stavu minutáž mladším hráčům, kteří, stejně jako náhradní brankář Opálecký, sbírali cenné zkušenosti.

Nyní čekají Rapid konkurenti z čela tabulky, Malibu Mladá Boleslav venku, následně doma Kladno.