Do Ústí nad Labem míří elitní boxeři z celé planety. Ve středu 23. května  začíná 49. ročník prestižní Velké ceny Ústí nad Labem.

„Úterý bylo ve znamení příjezdů. Jako první dorazila v poledne výprava Moldávie, ve 14.50 přistálo Řecko a pak následoval jeden národní tým za druhým,“ uvedl hlavní pořadatel klání a prezident České boxerské asociace Svatopluk Žáček. Potvrdil, že do ringu nastoupí i čtrnáct českých nadějí.

„Připravujeme se tady na soustředění už týden,“ uvedl reprezentační trenér Vasil Larionov, jehož svěřenci jsou před startem fit. Už pět dní ladí formu přímo na severu Čech pět borců Kuby. Ti se představí po dlouhých šesti letech a obsadí pět vah, tedy přesně polovinu (56 kg Peralta Osvaldo Díaz, 60 kg Carrión Darielky Palmero, 64 kg Vinent Jorge Moiran, 81 kg Milán Yainier Areu, +91 kg Pero Justi Dainier Cristian).

BOX - ilustrační foto.
Potvrzeno! Kuba udělá z Velké ceny Ústí světový top podnik

Česká parta se představí až na mušku ve všech kategoriích. Olympionik Zdeněk Chládek ve váze do 69 kg na Kubánce nenarazí. Mezi další naděje patří Artur Szachbazian (60 kg) a Petr Novák (64 kg), kteří se ukázali na evropském šampionátu do 22 let v Rumunsku. „Loňské finále bude obhajovat David Kotrč, jenž však půjde o váhu výš do 75 kg,“ upřesnil Žáček.

Grand Prix začíná vyřazovacími boji ve středu v 16.00, ve čtvrtek jsou ve stejný čas na programu čtvrtfinále, v pátek semifinále a v sobotu od 17.00 finálové boje.