„Letošní ročník byl kvůli termínu a obsazenosti haly v ohrožení, nabízela se alternativa, že by se turnaj přesunul do Děčína nebo by se konal, jako už jednou, v Praze, ale nakonec jsme řešení našli," řekl prezident České boxerské asociace Svatopluk Žáček.

Fanoušci se mají na co těšit! Na sever Čech se chystá pestrá plejáda zahraničních výprav, včetně medailistů z mistrovství Evropy, světa či olympijských her.

CHYBÍ KLIMATIZACE

„Ne nedávném kongresu světové federace ve Švýcarsku jsme si ohřáli polívčičku a oslovili i mimoevropské země. V kontaktu jsme s Indií. Prvně by se mohli představit borci z USA. S jejich irským koučem se dlouhá léta znám, jsme kamarádi. Pozitivní reference jsem měl i od spousty dalších lidí, Velkou cenu uznávají, má ve světě zvuk, což mi polichotilo," přiznal první muž českého boxu, jenž na přípravě turnaje už pracuje.

Konat se bude od 26. do 29. července v hale Slunety na Klíši, jediná případná potíž může být jen s chybějící klimatizací.

Vyloučena dokonce není ani účast velmoci číslo jedna Kuby! „Pro mnoho výprav bude Grand Prix generálka před MS v Německu. Do Hamburku to není daleko a některé země mimo Evropu už tady budou zůstávat. S Kubánci je to složité, zastupuje je agentura, jejich účast by nás stála peníze a jak já říkám: Machrovat můžeš jen do výše svého platu," dodal s úsměvem Žáček. Praxe bývá, že pořadatelé platí ubytování, sami Kubánci letenky.