Po sedmi odehraných kolech už si svěřenkyně trenérky Marcely Bromové vypracovaly desetibodový náskok a své soupeřky nechávají hodně daleko za sebou. Nejsilnější týmy měl Slovan na venkovních palubovkách, ve druhé části bude mít výhodnější domácí pozici.

Cestu za dalším úspěchem jim nezhatil ani Mělník, který hráčky Slovanu porazily suverénně 3:0 a 3:1. „Sezona je z naší strany skvělá, máme dobře poskládaný tým," pochvalovala si opora Slovanu Veronika Výborná, která opět patřila k základním pilířům hry Chabařovic.

Mise bez trenérky hráčkám Slovanu vyšla. „Měly jsme z toho radost, podaly jsme kolektivní výkon, šlo to i bez Máci, ale těšíme se, až bude zase s námi na lavičce," nechala se slyšet Veronika Výborná. Družstvo Mělníka umí favorita potrápit, ale tentokrát tomu tak nebylo.

Jasná záležitost

„Vlétly jsme na ně už v prvním setu, ve druhém nás trošku zatlačily a bylo to vyrovnané, ale třetí set už byl jasný," vyprávěla Výborná, jak tým dokráčel bez ztráty setu k dalším třem bodům. Sečteno, podtrženo pro Slovan, rychlá výhra 3:0 a chystání se na odvetu.

„Bylo to jednoznačné, šlo nám podání a musím pochválit Káťu Houskovou na liberu a na bloku Kačku Suchoňovou, která doháněla soupeřky na síti k zoufalství," popisovala opora Chabařovic.

Druhá partie začala pro lídra soutěže nepěkně. Domácí hráčky se dostaly do laufu a odvážnou hrou si došly pro zisk první sady. „Haproval nám příjem, Mělník neměl co ztratit a první set jsme prohrály. Ale dokázaly jsme se hecnout, holky do toho šly, měly jsme radost," usmívala se po výhře 3:1 na sety Veronika.

Tím vzaly hráčky Slovanu konkurenci vítr z plachet. „Tři týmy mají vysokou kvalitu, ale při vzájemných utkáních jsme byly o něco lepší," pronesla Výborná.

Mělník - Chabařovice 0:3 (-13, -24, -16) a 1:3 (21, -15, -18, -10)Chabařovice: Výborná, Lukšíková, Pánková, K. Suchoňová, V. Suchoňová, Housková, Kapičková, Votroubková.