Dětské závody odstartují na Střekově (Varšavská 28) v 10.30 hodin, dospělí pak vyběhnou na trať v pravé poledne (5 km) a ve 13 hodin (10 km).

Na startu se objeví řada známých jmen, ambasador závodu Lukáš Konečný se vydá na „desítku" a všem, kteří ho předběhnou, slíbil odměnu. „Pokud mě někdo předběhne, dostane za odměnu či za trest trénink se mnou," smál se bývalý profesionální mistr světa v boxu v upoutávce na Facebooku RunTour.

POBĚŽÍ I BOXERKY

Na trať ale vyběhnou i jeho svěřenkyně ze stáje SES Team Czech Republic, juniorská mistryně světa Fabiána Bytyqi a mistryně Evropy Lucie Sedláčková. Obě poběží pět kilometrů.

K vidění budou i známé tváře televize Nova Petr Říbal a Iveta Kořínková, kteří se představí v rámci autogramiády v registračním stanu (14.00). Společně s nimi se bude fanouškům podepisovat i vycházející hvězda zámořské NHL, brankář Philadelphie Flyers a rodák z Ústí nad Labem Michal Neuvirth.

V rámci doprovodného programu se můžete těšit na vystoupení kapely Liwid či taneční skupiny Funky Dancers. V zázemí závodu bude i dětský koutek, kde bude pro děti zajištěná zábava a hlídání od centra SIA. Radost jim udělá maskot Mimoň a dinosaurus od Dinoparku, se kterými se děti budou moci vyfotit.

Pokud se chcete závodu rovněž zúčastnit, můžete se do něj až do pátečního poledne registrovat na webu run-tour.cz. Každý účastník závodu dostane v cíli pamětní medaili a den po akci si bude moci zdarma stáhnout své závodní fotografie a diplom se svým výsledným časem.