Místo očekávaných posil zatím převládá spíše bolestné sčítání ztrát. Citelnou je přestup prvního nahrávače Jakuba Sobka do ČZU Praha, tou poslední a největší definitivní konec kapitána, hrajícího asistenta a naprosto klíčového smečaře Jakuba Salona.

„Snažili jsme se jeho názor změnit, ale bohužel. Je těžká ztráta," přiznává v rozhovoru pro Deník Miroslav Přikryl, manažer extraligového volejbalového klubu SKV Ústí nad Labem.

Salon byl jasný lídr, říkal jste, že ho budete přemlouvat, třebaže on chce dá přednost zaměstnání… Proč se to nepovedlo?
Hlavní příčinou jsou zdravotní problémy, které měl už v minulé sezoně.

Zkoušel to?
Ano, byl na turnaji ve Vranově a zdravotní stav ho limitoval. Je definitivní, že se s jeho ztrátou musíme nějak vypořádat.

V přípravě je naopak slovenský reprezentační smečař 23letý Tomáš Halanda, mistr s VK Bratislava a naposledy hráč VK Prievidza…
Ano, je odchovanec trenčínské akademie, má za sebou i zahraniční angažmá v německém Mitteldeutschlandu. Je v širší nominaci nároďáku, debutoval v květnu proti Chorvatsku, ale jestli pojede na evropský šampionát, to nevím. Je to syn prezidenta slovenského svazu, je u nás a několik dní s námi trénuje.

Jak tedy příprava vypadá?
Zahájili jsme na začátku srpna a první akce hned byly tradiční Dřevěnice. Nečekali jsme od toho nic extra, ale turnaj pro nás skončil neslavně, nejhůř v historii. Nevyhráli jsme ani jeden zápas a skončili jsme poslední. Následoval týden na rozjezd, posilovna, atletická dráha, fyzické testy… Druhým venkovním kláním byl turnaj v Chlumci nad Cidlinou. Porazili jsme 2:0 domácí prvoligový klub, pak ve skupině Benátky nad Jizerou i Příbram. Na sety to bylo 1:1, ale na míče jsme vyhráli a do semifinále šli z druhého místa. Odolena Vodě jsme po boji podlehli 0:2 a měli hrát o 3. místo se Zlínem. Ale v semifinále se nám zranil nahrávač Samuel Podstupka. Bylo nás málo, proto jsme zápas skrečovali.

Kolik vás je nyní?
Stále máme devět jmen.

Na jaké posty hledáte posily?
Sháním libera, univerzála, pokud by byla nabídka na druhého nahrávače a určitě potřebujeme i smečaře. Tam by si kádr zasloužil posílit. Pokud budou prostředky a vhodní kandidáti. Trenér Jan Malina poukazuje na doplnění kádru a i já vím, že současný stav není ideální. Ale musíme vzít v potaz, jaké budou naše ambice. Nejsme v časovém stresu, ale čím dřív bude kádr kompletní, tím lépe.

Nyní je tedy otevřený…
Přesně tak. Nyní se ukazuje síla soupeřů, budeme se snažit reagovat.

Jaký je další program týmu?
Příští víkend je poslední venkovní turnaj Bučovice u Slavkova. Tam nás čekají soupeři z Moravy. Pak už jdeme do haly a čeká nás turnaj v Liberci s Duklou, Příbramí a juniorskou reprezentací.