„Už je to k naštvání, ale můžeme si za to sami," reagoval na výsledek zápasu kormidelník Elby Ústí Milan Jelen. Třicet minut si oba brankáři drželi svá čistá konta, vstup do třetí části se ale hostům zle nevydařil. „Je to o detailech, zatím to neumíme využít. Nastoupili jsme do hry a po devíti vteřinách první lajna inkasovala. Za minutu přišel druhý gól a to duel rozhodlo," popisoval nevydařený úsek hry Jelen.

Hráči Elby se ještě pokusili o zdramatizování situace a při přesilové hře odvolali z brány Bandu. To přineslo své ovoce v podobě první trefy. „Jenže vzápětí jsme hned inkasovali. Hradci chyběly opory a my toho neuměli využít," litoval po zápase Jelen.

Situace ústeckého týmu není záviděníhodná, na předposledním místě tabulky má na poslední Karvinou náskok jediného bodu. „Může se stát, že budeme po základní části poslední, pokud nezvládneme zápas s Letohradem a Karviná zaboduje. Pak je na řadě play out," zmínil kouč Elby.

Hradec Králové – Elba DDM Ústí 3:2 (0:0, 0:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 31. Fišer, 32. Lux (Hrubý), 45. Lux – 44. Rubeš (Langthaler, Kváš), 45. Šilínek (Prášek, Jirava). Rozhodčí: Kettner, Záhora. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Střely: 25:18. Diváci: 65.

Elba DDM Ústí: Banda – Smolík, Růžička, Zákon, Obdržálek, Kváš, Jirava – Prášek, Langthaler, Rubeš, Hubený, Šilínek, Kotlík, Baxa, Faigl, Řídel. Trenér: Jelen.