„Ano, je to pravda. Můžu potvrdit, že jsme včera s Vladimírem podepsali smlouvu," prozradil Deníku radostnou zprávu kouč ústeckého týmu Tomáš Velek a pokračoval: „Je to senzace, něco podobného, jako kdyby se Jarda Jágr vrátil do Kladna."

Velezkušený hráč by měl v letošní sezoně pomoci Chemičce se záchranou v prvoligové soutěži. Do té Severočeši postoupili díky druhé příčce v loňském ročníku druhé ligy a rovněž díky tomu, že vítěz z Prahy 4 postup odmítl.

„Naším cílem v první lize bude rozhodně záchrana, pro ni uděláme maximum. Díky příchodu Šumy by se měla hodně zkvalitnit naše hra," pochvaluje si kouč Velek.

Podle jeho slov bude navíc legenda lovosické házené příkladným vzorem pro mladé hráče. „Má neuvěřitelnou tréninkovou píli, určitě s sebou strhne i ostatní hráče. Navíc je to skvělý člověk do party," vysvětlil Velek.

Další příchody v nejbližších dnech ústecká Chemička neplánuje. „Klíčové pro nás bylo především udržet stávající kádr. Podařilo se nám ho udržet pohromadě, za což jsme rádi. I v příští sezoně tak za nás budou hrát opory Srba, Vrběcký či Házl," prozradil Velek, jehož tým zahájí v příštím týdnu přípravu a do nového ročníku první ligy vstoupí na konci října.

Vladimír Šuma
Věk: 41 let
Post: Spojka
Předchozí kluby: Hagen, Solingen, Melsungen, Coburg (v Německu hrál celkem 14 let), Dukla Praha, Lovosice.
Reprezentace: 140 startů