Trenér Pištěcký protočil všech deset hráčů, které měl k dispozici, mimo zůstali jen mladík Bár, jenž má problémy s kolenem, a Haiblík, který léčí třísla. Ústeckým se v první půli dařila střelba, díky čemuž nasázeli soupeři 45 bodů a vypracovali si čtrnáctibodový náskok. Hodně prostoru ale dostali i mladí čeští hráči (Maděra téměř 14 minut, Karlovský 15 - jenž byl i ve druhém zápase nejlepším střelcem Ústí, David 17…) a USK z náskoku postupně ukrajovalo.

Zejména v poslední pětiminutovce pak vygumovalo jedenáctibodovou ztrátu až na 72:71. I v této chvíli ale ponechal ústecký lodivod opory na lavičce. Jedenáct vteřin před koncem trefil důležitou trojku Martin David a za stavu 75:71 se zdálo být rozhodnuto. Hosté však vzápětí odpověděli, přestože Ústí se pak dostalo k míči a vzalo si oddechový čas, USK ještě málem stihlo srovnat. Mladá sestava domácích nejprve nezvládla vyhodit z autu, dvě desetiny vteřiny před koncem pak byl v nájezdu faulován Sehnal a dvěma šestkami mohl poslat duel do prodloužení. První však neproměnil, druhou proto o obroučku nahodil svému spoluhráči, jenž sice stihl z výskoku píchnout míč zpět, ten se ale od obroučky odrazil ven.

"Přátelské zápasy nejsou tolik o výsledcích, takže mě to vůbec nenervovalo," zůstal po utkání ledově klidný i kouč Pištěcký přesto, že jeho tým podruhé za sebou prohospodařil po změně stran patnáctibodový náskok. "Soustředím se především na chyby a na věci, na kterých jsme celý týden pracovali, to je pro mě hlavní," dodal.

Další přípravné duely čekají Slunetu na kvalitně obsazeném turnaji v Prostějově, kam zamíří ve čtvrtek a v pátek. Spoluúčastní se týmy Olomoucka, Gliwic a Nymburka. "Vypadl jim tam jeden tým, takže nás pozvali, a my takovou šanci bereme všemi deseti," vítal konfrontaci s tuzemskou a polskou špičkou Pištěcký. Hned v sobotu pak, opět za zavřenými dveřmi, vyzve Ústí doma Kolín.

Basketbal, příprava:
SLUNETA Ústí n. L. - USK Praha 75:73 (24:15, 45:31, 58:48)
Ústí: Karlovský 13, Fait a Pecka 11, Sajin 10, Svejcar 8, David 7, Maděra 5, Autrey a Šotnar 4, Hanes 2
Nejvíce USK: Štěrba 16, Sehnal 15, Samoura 14
Trojky: 17/9 - 18/1. TH: 16/10 - 43/26. Doskoky: 38 - 42. Hráno bez diváků.