Trable se sestavou pro kouče basketbalistů Slunety Antonína Pištěckého nekončí. Poté, co v klubu od začátku sezóny z různých důvodů skončili Thompson, Payen-Boucard či Locke přichází další rána. Krátce po šesté ligové výhře Slunety v řadě totiž požádal o rozvázání smlouvy srbský mladík Marko Stevanovič.

Je trochu paradoxem, že Stevanovič do Slunety přišel právě po prvním vzájemném zápase s USK, kdy Sluneta slavila první výhru v letošní sezóně. "Pro nás ta zpráva přišla po zápase s USK jako blesk z čistého nebe," neskrýval velké rozčarování generální manažer Slunety Tomáš Hrubý. Ten si, stejně jako trenér Pištěcký a možná i basketbalová veřejnost všiml, že výkony Stevanoviče v posledních zápasech nejsou ideální. Zatímco krátce po svém příchodu sázel dvojciferné počty bodů, v posledních šesti duelech se přes deset bodů dostal jen jednou.

"Respektovali jsme, že jde o choulostivé téma, ale chtěli jsme situaci řešit tak, aby jeho chvilková slabší výkonnost co nejméně zasáhla do rozběhnutého týmu. Marko Stevanovič nám však sdělil, že v týmu končí. Jsme přesvědčeni, že se to dalo řešit i jakkoliv jinak, protože důsledky, které z toho plynou, týmu určitě ublíží. Pro nás je to obrovský zásah a myslím, že to není dobré řešení vůči klubu ze strany hráče," pokračoval Hrubý. Ten také zapochyboval o profesionalitě hráče, jenž klub postavil před hotovou věc. "Na situaci rozhodně budeme reagovat a budeme tým chtít znovu posílit. Jaký hráč to ale bude je v kompetenci trenéra," uzavřel Hrubý s tím, že Stevanovič už se nezúčastnil ani pondělního tréninku.

NÁHRADU ZATÍM NEMAJÍ

Náhradu Sluneta zatím nemá, kromě čtyř těžkých zápasů, které nyní ústecký celek čekají, tak Pištěckému přibudou další vrásky. "Pro nás je to obrovský zásah do týmu, neboť Stevanovič byl specifickým typem hráče, který dokázal hrát jak z perimetru, tak z podkoše. O to těžší bude najít za něj adekvátní náhradu," vysvětlil.

"V rozběhnuté sezóně je to pro nás obrovské zbrždění, protože místo abychom se posouvali dál, budeme řešit příchod nového hráče. Toho musíme najít, přivést, začlenit do týmu na dvou pozicích, což bude dvakrát tak dlouho trvat," vypočítal trable, které Stevanovič celku přidělal. "Už jsme byli v situaci, kdy jsme se stabilizovaným kádrem přidávali další nadstavbové věci v útoku i v obraně, místo toho teď budeme znovu učit náš herní systém dalšího hráče. Je to obrovský problém pro hráče, pro mě, jako trenéra, i pro celý klub, ale nezbývá, než to vzít jako fakt a poprat se s tím," dodal trenér, jehož celek čekají do konce roku zápasy s Pardubicemi, Opavou, Kolínem a Nymburkem.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Bělehradu odehrál ve Slunetě 10 zápasů, během nichž si připsal 99 bodů, 40 doskoků a 9 asistencí.