„Moc si toho ocenění vážíme a rád bych poděkoval všem divákům a fanouškům. Naše prvenství svědčí i o tom, že svou práci děláme dobře," říká manažer Tomáš Hrubý.

Kdyby vám před sezonou někdo řekl, že budete mít v domácí hale třináct výher v řadě, co byste mu na to odpověděl?
Nejsem žádný diplomat, takže bych mu řekl, že je blázen (smích). Tato čísla jsou krásný a splněný sen. V minulých letech tady občas někdo klopýtl, ale to byla spíše náhoda. Teď tu ale porážíme Pardubice, Prostějov či Děčín a jsme v situaci, že se k nám soupeři bojí jezdit.

Co stojí za tím, že v domácím prostředí drtíte soupeře?
Každému týmu se doma hraje lépe. Kluci si doma věří, chodí na ně plná hala, tisíc lidí. Atmosféra je výborná. Na druhou stranu máme ale extrémní výkyvy mezi domácími a venkovními zápasy, což bychom rádi změnili.

Vezete se na vlně euforie a divácky jste v Ústí momentálně sportem číslo jedna…
Troufám si říct, že tohle tady nebylo nikdy. Všechno ale souvisí se vším, hrajeme dobře, lidem se to líbí a jsme moc rádi, že na nás chodí. Jako sportovec ale musím říct, že konkurenčním sportům, jako jsou hokej, fotbal a další, nepřeji nic špatného. Přál bych si, aby bylo Ústí sportovním městem, aby se dařilo všem.

Zdá se, že za vašimi výbornými výkony stojí i fakt, že si tým sedl po lidské stránce…
To je pravda. Měli jsme velké štěstí na výběr Američanů, Kwamain Mitchell je ústřední postavou týmu i celé ligy, ale nesmím opomenout ani ostatní jako Lewise, Steffecka či českého podkošového hráče Šteffela. Kam jsme sáhli, tam se to povedlo, jak po herní, tak i po lidské stránce. Naprosto ve všech směrech nám to funguje. S Martinem Stavělem jsme si řekli, že chceme, aby hráči byli nejen po sportovní stránce, ale i lidsky, na vysoké úrovni. V dřívějších letech to bylo tak, že když si kluci v šatně nesedli, tak to pak nešlapalo ani na hřišti. Teď je ale parta parádní.

Je pro vás asi velký závazek udržet se nyní na své pozici, že?
Samozřejmě. Všichni víme, jak těžké je obstát v konkurenci dalších sportů. Když jsem nastupoval do pozice manažera, měl jsem dvě předsevzetí. Aby na nás chodila plná hala, a abychom se dostali do play off. Dá se říci, že jsme obě splnili. Ještě mám ale přání, abychom šli do play off ze sedmého či lepšího místa a vyhnuli se Nymburku.