„Jsme rádi za tři body. Vyhráváme a to je dobře. Teď je pro nás důležité dostat se v tabulce co nejvýše," říká asistent trenéra Petr Kopta.

Jeho svěřenci vlétli na Karlovy Vary hned od začátku a po první třetině vedli přesvědčivě 3:0. „Hráli jsme, co jsme chtěli, byli jsme kompaktní, dobře bránili a proměňovali šance," pochvaloval si asistent.
Ve druhém dějství se Severočeši dostali až k vedení 6:1, pak ale přišly komplikace.

BRANKA VYSOKOU HOLÍ

„Soupeř snížil a vzápětí dosáhl branky vysokou hokejkou. Rozhodčí řekl, že to hrál náš hráč a gól uznal. Přitom útočník soupeře se ani neradoval a jen koukal, jak to dopadne. Sporné rozhodnutí kluky hodně rozhodilo, na chvíli vypadli z role," povídal Kopta.

Výsledkem bylo snížení hostů na rozdíl jediné branky. „Pak jsme to ale stáhli na dvě formace, hra se uklidnila a naštěstí jsme to dotáhli do vítězného konce," pochvaloval si kouč.

Jeho tým tak získal důležité tři body a momentálně ztrácí na lídra ze Znojma pět bodů. Má však ještě čtyři zápasy k dobru. Další dvě bitvy sehraje už o víkendu, kdy se představí ve Znojmě a Brně.

„Čekají nás dva těžké zápasy na Moravě. Kluci jsou ale nabuzení, po té dlouhé přestávce zapříčiněné epidemií příušnic chtějí hrát. Je to pro nás takové malé play off," povídá Kopta a na závěr dodává:
„Na Moravě nás čekají vyrovnané bitvy, ve kterých budou rozhodovat maličkosti. Chceme ale dvakrát vyhrát a odskočit soupeřům za námi. Jsme připraveni."

Florbal Ústí nad Labem – Hurrican Karlovy Vary 8:7 (3:0, 4:5, 1:2) Branky: Kopecký 3, Pojar 2, Kolstrunk, Pavelka, Štorek – Pruner 3, Košir, Macek, Šnajdr, vlastní. Rozhodčí: D. Bezucha, M. Bezucha. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:2. Střely: 34:26. Diváci: 130.
Florbal Ústí nad Labem: Dvořák (Hlava) – Pražan, Glatz, Pojar, Kolstrunk, Sattler, Novák, Kopecký, Semerád, Štorek, Hulič, Pavelka, Procházka, Täuber, Horák, Koník, Stibor, Kühnel, Šafařovský. Trenér: Vojta.