„Největší sumu nám dodalo občanské sdružení Pozitivní směr. Částka se použije na zakoupení výukového softwaru do tabletu, který pomůže Davídkovi se zlepšením komunikace," vysvětlil za pořadatele Jiří Holík.

Charitativní sportovní akce přilákala do haly na Doběticích celkem sedmnáct týmů. „Překonali jsme částku z minulého ročníku. Letos to bylo 8026 korun. Předání šeku proběhlo přímo na místě, peníze předáme po Novém roce. Tímto všem, kteří přispěli, děkujeme," povídal Jiří Holík.

Severská bitva odstartovala boji v základních skupinách. „Vítězové šli do čtvrtfinále, na druhého a třetího čekalo osmifinále, pak se pokračovalo vyřazovacím způsobem. Týmy přijely z Ústeckého kraje a Prahy. Mezi jednotlivými koly probíhaly dovednostní soutěže," řekl Holík.

Velmi překvapivého vítěze měla soutěž ve střelbě trojek. „Všem vypálila rybník Aneta Krobová, která dostala ve striktně mužském turnaji výjimku a ve finále trefila za minutu devět pokusů z patnácti," žasl nad přesnou rukou vítězky Jiří Holík. Ten se do finále také podíval, proti Anetě Krobové ale neměl, stejně jako ostatní, šanci.

Na doprovodnou soutěž ve smečování dohlížela odborná porota, která zvolila jako vítěze Šimona Ježka z Litoměřic, který tak obhájil loňský triumf. „Létal ze všech nejvýše. Nezapomněli jsme ani na diváckou soutěž ve střelbě trestných hodů vyřazovacím způsobem," doplnil Holík.

Do finále Severské bitvy se nakonec dostalo družstvo No a co? a pražská partička Grit and Grind. „O vítězi rozhodla až úspěšná trojka, která přišla se závěrečným klaksonem. Družstvo No a co? z Litoměřic tak skončilo, stejně jako v minulém roce, na druhé příčce. Ohlasy na akci byly pozitivní, už začínáme plánovat další ročník," uzavřel Holík, člen družstva Rumoborců.

Konečné pořadí: 1. Grit and Grind (Praha), 2. No a co? (Litoměřice), 3. Dej koš (Most), 4. Rumoborci (Ústí nad Labem).

Soutěž ve střelbě trojek: Aneta Krobová (Grit and Grind, Praha).

Soutěž ve smečování: Šimon Ježek (No a co?, Litoměřice).