„Vodu máme až po okna v prvním patře. Zaplavené jsou kabiny i byty v domě. Na hřišti už nejsou vidět ani břevna branek. Škody půjdou zcela jistě do miliónů korun," vypráví smutným hlasem předseda Jiskry David Řezáč.

Podobná situace je na mnoha dalších místech v okolí Ústí. Kompletně pod vodou je i fotbalový areál ve Svádově. Zde měli už druhý den povodní vodu až po střechu kabin. „Jen na trávníku je škoda přes půl miliónu korun," řekl již před časem předseda svádovského oddílu Pavel Kolman.

Povodním se nevyhnuli ani fotbalisté Vaňova či Valtířova. „Máme v kabinách asi metr vody, hřiště je celé pod vodou. Čekáme až to opadne," říká předseda klubu Karel Turek. „V kabinách je asi metr vody, celé hřiště je zaplavené. Myšlenky na fotbal nemáme. Museli jsme zrušit i tradiční nohejbalový turnaj Vaňov Cup, místo něj uděláme brigádu na hřišti," prozradil sekretář Vaňova Jiří Brabec s tím, že dva členové kádru museli kvůli velké vodě dokonce opustit své domovy.

I ve Velkém Březně museli na rychlo změnit program následujících dní. „Celostátní turnaj přípravek, který se měl konat 22. června, buď nebude, nebo se odehraje až v létě," říká Řezáč s tím, že hráči Jiskry možná nenastoupí ani k zápasům v 1.A třídě.

„Máme dresy v zatopené kabině, jednáme s Neštěmicemi o zapůjčení jiných. Jinak je v ohrožení náš příští zápas v Soběchlebech," přiznává.

Lidé ze zatopených oblastní musí čekat, až voda opadne, pak mohou začít s opravami. „Nejhorší bude to bahno. Vše si asi budeme muset opravit svépomocí, nejprve ale pomůžeme lidem ve vesnici. Přednější je samozřejmě podat pomocnou ruku lidem, kterým voda zasáhla přímo domovy," dodal na závěr David Řezáč.