Tým trenéra Jana Fedáka sice prohrával v semifinálové sérii hrané na tři vítězství už 0:2, mladíci ale nesložili zbraně a po dvou domácích výhrách 3:0 a 3:1 srovnali se soupeřem z Plzně krok. Pokud v sobotu uspějí v hale Západočechů, navážou na loňský úspěch mladšího dorostu, který soutěž dokonce vyhrál.

„Uvidíme, jak to dopadne. Věřím, že kluci udělají maximum pro to, aby se v Ústí opět po roce hrálo finále hokejbalové extraligy," nechal se slyšet trenér týmu Jan Fedák.

Vstup do semifinále jeho svěřencům nevyšel a po dvou vysokých porážkách se série stěhovala do Ústí. Před domácím publikem ale Severočeši pookřáli a hned v první utkání vyhráli jasně 3:0. „Zdobila nás bojovnost a vůle poprat se ještě o finále," všiml si kormidelník Elby Fedák.

Jeho mužstvo přitom sužují zdravotní trable. „Máme řadu zraněných hráčů a někteří hrají se sebezapřením, ale i tak kluci dokázali, že umí zabojovat," chválil své ovečky trenér ústeckého týmu, který vyhrál i druhý domácí zápas, tentokrát v poměru 3:1.

„Jsem šťastný, že se nám podařilo v domácích zápasech zvítězit a vynutit si tak páté utkání v Plzni. Do něj půjdeme s cílem pokusit se o zázrak," dodal na závěr kouč Elby. A moc dobře věděl, o čem mluví. Ústeckému týmu se totiž v hale s plastovým povrchem dlouhodobě nedaří. Vidina finálové účasti by ale mohla prokletí prolomit…

Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Škoda Plzeň 3:0 (1:0, 2:0, 0:0). Branky a nahrávky: 1. Motlík (Barčák), 25. Barčák (Vrábel), 25. Vrábel (Andres). Vyloučení: 8:9. Bez využití. Střely: 30:29. Stav série: 1:2.

Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Škoda Plzeň 3:1 (1:1, 1:0, 1:0). Branky a nahrávky: 15. Dvořáček (Navarra, Staněk), 22. Cícha (Motlík, Vrábel), 45. Dvořáček – 10. Forejt (Vodrážka, Pauer). Vyloučení: 10:11. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Střely: 31:29. Stav série: 2:2.

Elba DDM Ústí: Celner (Řehoř) – Barčák, Cícha, Dvořáček, Hedel, Kotlář, Kuziv, Motlík, Piroš, Patzelt, Sedláček, Staněk, Šára, Vrábel, Andres, Červinka, Navarra.