Stolní tenista ústeckého Slavoje a nejlepší český junior současnosti se v Chorvatsku představí ve všech disciplínách, tedy mezi jednotlivci, ve čtyřhře, v mixu i soutěži družstev.

„Je to můj poslední juniorský šampionát. Rád bych si z něj přivezl medaili," řekl na webu České asociace stolního tenisu supertalent, který v létě přestoupí do německého Saarbrückenu.

ZLATÁ PARTA OPĚT SPOLU

Šampionát odstartuje v pátek, kdy začínají soutěže družstev. Společně s Polanským bude o medaili usilovat i další dvojice českých reprezentantů Patrik Klos a Jiří Martinko. Sejde se tedy partička, která v roce 2013 ovládla mistrovství Evropy kadetů. A podle trenérů jsou na vrchol sezony připraveni velmi dobře.

„Dokonce nás trenéry porazili ve vzájemném utkání. To samozřejmě nechceme přeceňovat, ale nedali jsme jim nic zadarmo," řekl s úsměvem kouč reprezentace Marek Klásek.

Na evropský šampionát se junioři poctivě připravovali, poslední tři týdny trávili na soustředění v různých koutech České republiky, Polanský navíc předtím absolvoval i dvoutýdenní kemp v Číně.

„Udělali jsme maximum pro úspěch. Snad Tomáš tu medaili vybojuje," přeje si Josef Braun, asistent reprezentačního kouče a osobní trenér Polanského.

VÍTĚZNÁ ROZLUČKA?

Sedmnáctiletý rodák z Děčína by chtěl kategorii juniorů zakončit vítězně. „Víc šancí vybojovat medaili v juniorské kategorii už mít nebudu, takže bych si rád nějakou přivezl ze Záhřebu. Je jedno z jaké soutěže, ale pochopitelně cennější by byla v jednotlivcích," uznal na webu ČAST.

Pokud by se mu to v jednotlivcích nepovedlo, šanci bude mít i ve čtyřhře, kde nastoupí s evropskou jedničkou – Slovincem Darko Jorgičem. V mixu pak bude hrát po boku naturalizované Angličanky Ho Tin-Tin, se kterou před třemi lety slavil stříbro v kadetech!

„Odcestujeme ve čtvrtek a od pátku je na programu soutěž družstev. Od úterý pak jednotlivci a čtyřhry," dodal na závěr Josef Braun.