„Ani jeden z hráčů se v ročníku při utkáních rezervy neobjevil, oba totiž hráli extraligu za první celek, ale bohužel do Ústí přijeli a soupeř postavil sestavu tak, že oba dokázali získat sedm bodů,“ říká vedoucí ústeckého celku Martin Merker a pokračuje:

„Odveta se hraje v sobotu v Praze a uvidíme v jaké sestavě soupeř tentokrát nastoupí. Pokud by nastoupil bez této dvojice hráčů, byli bychom favoritem a věřím, že by se nám podařilo zvítězit a vrátit sérii zpátky do Ústí.“

Pokud v sobotu vyhraje rezerva El Niňa, postoupí do finálového duelu. Pokud by vyhrál celek Slavoje, hrál by se o den později rozhodující duel v ústecké herně a začátek nedělního střetnutí by byl v 10.30 hodin. Pro postup do finále musí jeden z týmů vyhrát ve dvou duelech. V druhém semifinále zatím kraluje favorit a vítěz základní části soutěže, rezerva Králova Dvora, vyhrála nad Moravskou Slavií Brno 9:2 a odvetný duel se hraje v sobotu v Brně.

„V play off se hraje pouze jedna čtyřhra, aby se nemohlo dosáhnout nerozhodného výsledku a v té v duelu s rezervou El Niňa těsně podlehli Kabelka a Seibert dvojici Tregler – Reitšpies 2:3. To tak trochu utkání ovlivnilo. Neříkám, že bychom soupeře v této sestavě porazili, ale vyhrát čtyřhru, skončilo by utkání podle mého názoru tak 5:9. Nyní je před námi odveta a do Prahy pojedeme opět v nejsilnější sestavě,“ říká před cestou k druhému semifinálovému střetnutí do Prahy Martin Merker a dodává:

„Pro postup do finále uděláme maximum, ale pokud soupeř nastoupí ve stejné sestavě jako v naší herně, zřejmě nebudeme mít šanci.“

 

Slavoj Ústí – El Niňo Praha B 2:9.

Výsledky: Kabelka, Seibert – Tregler, Reitšpies 2:3, Seibert – Tregler 0:3, Veselý – Reitšpies 0:3, Červený – Mazura 3:1, Kabelka – Málek 3:0, Veselý – Tregler 0:3, Červený – Reitšpies 0:3, Kabelka – Mazura 1:3, Seibert – Málek 0:3, Červený – Tregler 0:3, Kabelka – Reitšpies 0:3.