Na úvod čtvrtfinálové série play off urvali jednu výhru na stolech favorita a za vyrovnaného stavu 1:1 na zápasy budou mít v týdnu doma šanci rozhodnout. „Vyšlo to, jak jsme si představovali. Chtěli jsme alespoň jednu výhru a máme ji," radoval se kouč Josef Braun.

V prvním utkání se to jeho týmu ještě nepovedlo. „Byl to vyrovnaný zápas a byla škoda, že Jakub Seibert nedotáhl do konce dobře rozehraný duel s Hanákem. V pátém setu vedl 8:5, ale prohrál a to se na něm psychicky podepsalo," povídal kouč Slavoje.

Změnili pořadí hráčů

Co se však nepovedlo v první bitvě, to si Severočeši vynahradili ve druhé. „Změnili jsme pořadí hráčů, Seibert udělal dva body a Tomáš Polanský potvrdil roli lídra, když za celý víkend neprohrál. Výborně hrál i Tomáš Kabelka," chválil kouč Ústečanů.

Výsledkem byla výhra 4:1 a srovnání čtvrtfinálové série. „Nyní hrajeme ve čtvrtek a v pátek doma. Rádi bychom sérii ukončili, i když víme, že to bude těžké. Věříme ale, že nás přijdou podpořit fanoušci a že bude v hale narváno, jako při loňském play off," dodal.

Sokol Hradec Králové - Slavoj Severotuk Ústí 4:3 Body Ústí: Polanský 2, Kabelka. Stav série: 1:0.
Sokol Hradec Králové - Slavoj Severotuk Ústí 1:4 Body Ústí: Seibert 2, Polanský, Kabelka. Stav série: 1:1.