Zatímco většině hráčů Elby skončila po porážce sezona, vytáhlý bek nyní sní o premiérové účasti na červnovém mistrovství světa, které se bude konat v Pardubicích. Je totiž v širší nominaci reprezentace ČR.

Obránce Elby DDM Ústí Miloslav Kváš (vpravo).
Není tady taková kvalita jako dříve, míní obránce Kváš

Mrzí vás tedy o to více, že jste nepostoupili a nemáte další šanci se ukázat?
Mně teď záleželo spíše na extralize, než na mistrovství. Šampionát by byl samozřejmě hezký bonus, a když to vyjde, tak budu moc rád, ale teď jsem myslel hlavně na tu extraligu. Adeptů na ta místa v reprezentaci je spousta, ve výběru už jsem byl několikrát a samozřejmě jsem rád za každou šanci. Teď šly ale myšlenky na mistrovství světa stranou, chtěl jsem hlavně pomoci Elbě.

V širším výběru reprezentace jsou z Ústí kromě vás ještě Růžička, Peschout či Soukup…
Je nás tam více, ale šance má každý stejné. Záleží na trenérech, jak to poskládají a jak se jim bude daný hráč typologicky hodit do sestavy.

Bavili jste se v kabině o tom, že by bylo hezké mít na mistrovství ústeckou partičku?
O tom jsme se nijak nebavili. Jak říkám, teď jsme se soustředili hlavně na extraligu a mistrovství světa šlo trochu stranou. Ale samozřejmě, když jsme na reprezentačních kempech, tak se o tom bavíme, že by to bylo super. Všichni si to navzájem přejeme. Je tam výborná parta, všichni si chtějí na mistrovství zahrát. Je ale otázkou, jak to dopadne.

Vraťme se ještě k play off a čtvrtfinále s Plzní. V pátém utkání už to z vaší strany byla spíše křeč, že?
Je to těžké. Jet sem po práci, lidi si na to berou dovolenou… Chyběla nám větší soustředěnost, Plzeň to asi chtěla více.

Jak moc vás mrzí, že jste v rozhodujícím utkání nevstřelili první branku vy?
Všechny ty zápasy vlastně rozhodly první góly. Kdyby to Souky trefil po té buly, tak jsme slavili asi my. Jenže jsme dostali první gól my. Takové blbáky jsme bohužel dostávali skoro ve všech zápasech.

Elba znovu skončila ve čtvrtfinále. Je pro ni už semifinále zakleté?
Myslím, že to začíná od přístupu celého klubu. Pokud se tady nebude pracovat sériově už od mládeže, tak se tady asi nikdy nevytvoří takový kádr, jaký mají třeba v Plzni, na Kladně nebo v Letohradě. Tam se jim ti mladí posouvají nahoru. Když to tady nebude a budou tu vznikat rozepře mezi starými a mladými, tak to tady nikdy nemůže fungovat. V play off navíc rozhodují maličkosti.

Přesto váš tým rozhodně kvalitu měl, máte v kádru řadu reprezentantů a po základní části jste skončili třetí…
Kvalita tady je, ale to je v celé extralize. Bylo to vidět na výsledcích, všechny zápasy byly vyrovnané. Jsou tady dobří hráči, zkušenosti, ale pokud se nebude trénovat tak, jak se má, tak to nikdy nebude ono.

Mně ale přijde, že se tým pod trenérem Pavlíkem oproti loňsku hodně zvedl…
To já nemůžu posoudit, loni jsem tady nehrál. Ale Jardu znám a vím, že tomu dává absolutně všechno, někdy i na úkor rodiny. Kluci se zvedli, loni tady byly i nějaké rozepře, ale do toho nechci moc mluvit, protože neznám detaily.

Hokejbalisté Elby DDM Ústí prohráli v rozhodujícím čtvrtfinále s Plzní 0:5.
Je po nadějích. Elba v rozhodující bitvě padla