"Cílem kampaně je zajistit kvalitní tréninkové a herní zázemí pro všechny týmy našeho klubu. Vzhledem k nutným opatřením v souvislosti s pandemií onemocnění COVID-19 je pro nás aktuální situace finančně náročná. Naši partneři omezují výdaje a my tak musíme hledat další vhodné způsoby, jak klub financovat," vysvětluje předseda Ústí nad Labem Blades Matěj Sahula.

Celá akce probíhá na tzv. HitHitu, kde je stanovena cílová částka, jíž by klub rád vybral na pomoc s financováním. Na výběr je z několika "odměn", které si mohou přispívající za svůj dar vybrat. Kupříkladu za 500 Kč obdrží dárce týmové tričko, lze ale pomoci i vyšší částkou. Pak jsou ve hře například oficiální herní míč s podpisy (5 000 Kč), členství v Booster clubu (volné vstupenky na zápas a slevy a výhody u klubových partnerů) či fanouškovské balíčky (klubová trika, šály, kšiltovky a další) v různém rozsahu.

Pomoci ale může úplně každý, komu není ústecký sport lhostejný. Minimální částka za "Příhoz jen tak" bez nároku na odměnu je sto korun.

"Máme skvělou základnu fanoušku a podporovatelů, kterých si ohromně vážíme. Za deset let existence jsme se značně rozrostli a naše náklady na sportoviště, která si pronajímáme, vzrostly stejně tak. Tímto projektem žádáme o podporu financování sportovišť, která jsou pro náš provoz nezbytná. Rok 2020 byl vzhledem k pandemii pro Blades finančně náročný a navíc byla sezóna kvůli koronaviru předčasně ukončena bez oficiálních výsledků. Věříme, že se letos sezónu podaří rozjet. Kdyby ale ne, prostředky budou použity na tu následující. Naším cílem je patřit mezi nejúspěšnější kluby amerického fotbalu v České republice," doplnil Sahula.

Blades byli založeni v roce 2011, od té doby se dokázali probojovat do nejvyšší soutěže, kde v roli nováčka v sezóně 2019 vybojovali záchranu, o rok později už se dostali do play-off, které bylo ale kvůli covidu zrušeno. Sdružují dětský, mládežnický, ženský a dospělý oddíl amerického fotbalu a vychovávají i reprezentanty pro národní tým. Své zápasy hrají v Olšinkách, představili se ale už i na Městském stadionu v Ústí nad Labem.

Přispívat v kampani můžete zde:
https://www.hithit.com/cs/project/9290/hriste-pro-blades-na-sezonu-2021?fbclid=IwAR2uL_L74ayrlbKyIYvOugZi-tLB0MB-WcOtnMpSY3mwXwO538w96TvQbv8